Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Szerintetek menjek továbbra...

Timi1991 kérdése:

Szerintetek menjek továbbra is a kórházba nőgyógyászhoz vagy jelentkezzünk be a meddőségi központba?

Figyelt kérdés
1,5 éve nem sikerül teherbe esnem. Az utolsó doki szerint nincs peteérésem, mert nem láttak domináns tüszőt ultrahangon. Ezután voltam laparoszkópiás átjàrhatóságin, ami szerint átjárható vagyok.Szerintetek most menjek vissza a kórházba és folytassuk ott a dolgokat vagy érdemesebb lenne bejelentkezni a meddőségi központba, hogy ott foglalkozzanak vele?

2022. dec. 6. 22:53
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :)
2022. dec. 7. 10:16
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Meddőségiben adják a beutalókat a kivizsgálásokra. Nálunk az intézetben a meddőségi orvos csinálja az átjárhatóságit. Nem kell előre mindenféle vizsgálaton túl lenni, de ha valakinek vannak 1 éven belüli eredményei, azokat megnézik persze, meg az előzményeket. Csak úgy nem kezdenek el stimulálni látatlanban. Nálunk legalábbis 2 konzultáció előzte meg, mielőtt bármi történt volna. Én tudtam, hogy IR-es vagyok, így endokrinológushoz magamtól jártam, és az ő szakvéleményét is odaadtam a meddőségis orvosomnak, amit ő figyelembe vett (hogy gyógyszert szedek az IR miatt). Ha szükséges tovább irányítanak ide-oda az eredmények alapján. Nekem a nőgyógyász, férjemnek az urológus mondta, hogy meddőségibe kell mennünk, ne várjunk a csodára, végül lombikkal sikerült a kisbabánk, 11 hetes várandós vagyok. :) Tavaly tavasszal adtuk be a jelentkezést az intézetbe, és 3.-ra sikerült a baba. Mi 3 év sikertelenség után jelentkeztünk csak az intézetbe, nagyon türelmesek voltunk... Túl türelmesek... Nálunk mint kiderült esélytelen volt, hogy természetes úton sikerüljön.
2022. dec. 7. 10:35
 13/22 A kérdező kommentje:

Utolsó. Köszönöm részletes válaszos. :)

Ha elküldenek a központban valamilyen vizsgálatra, a vizsgálatokért kell fizetni?

2022. dec. 7. 20:18
 14/22 Ypszilon1980 ***** válasza:
Az átjárhatósági mindenképpen kell és meddőségi központba kell menni. Ha ez neked megvolt, akkor majd megkérdezed elfogadják-e, kórházban egyébként csinálnak HSG-t is. Ott az első körben mindenféle vizsgálatot kérnek a labort illetően, ebben benne lesznek hormonok, immunológia, genetika, stb. Anélkül semmit sem fogsz tudni kezdeni, ezzel nőgyógyász nem tud mit tenni, most mi is itt tartunk, csak legyél türelmes, mert mindenre várni kell heteket, a genetika 8 hét kb. Azért jó a meddőségi, mert ott lesz spermaanalízis is és utána már csak az eredményeken múlik, hogy milyen módon lehet a petesejtet megtermékenyíteni. A dolog lényege az, hogy hormon injekciókkal tüszőket stimulálnak, így ha szerencséd van és ez bejön, akkor lehet több érett tüsződ is, akár 10-20 is, abban meg lehetnek petesejtek. De a lényeg az, hogy ott kiderül mi nem működik jól, persze ez még nem jelenti azt, hogy ők csodát tudnak tenni, de sokkal több a remény.
2022. dec. 9. 18:41
 15/22 A kérdező kommentje:
Győri kórházban nekem azt mondták csak lapart csinálnak, ezért nekem az volt.Átjárható vagyok. Voltam eddig 3. és 21. napi vérvételen meg kétszer ultrahangon, férjem pedig sperma vizsgálaton.Az sztk-s rendelésen ugye mindig az foglalkozik velem, aki épp ott van, ezért is gondoltam, hogy lapar után bejelentkeznék a meddőségibe, mert így 1 orvos figyelne ránk.
2022. dec. 9. 22:33
 16/22 Ypszilon1980 ***** válasza:
Hát figyu, az az egy orvos sem foglalkozik többet veletek, szóval nem emiatt kell oda menni. Ott elvégeznek egy csomó más olyan vizsgálatot, ami az esetleges lombikhoz kell. De ugye az átjárhatósági azt hiszem nem lehet 1 évnél régebbi, meg míg időpontot kaptok, hát ezek mind sok idő.
2022. dec. 9. 22:40
 17/22 anonim ***** válasza:

15-ös A meddőségiben sem egy orvos lesz. Azt sem értem, hogy ha nincs peteérésed, azt miért nem vizsgálták tovább, küldtek el endokrinológushoz, próbáltak gyógyszeresen segíteni. Millió vizsgálat van, nálad még az alapokig sem jutottak.

A hormonos vérvétel jó volt?

2022. dec. 9. 23:42
 18/22 anonim ***** válasza:

És milyen lett a 3. és 21. napi? Meg tudod írni az eredményeket, abból már gyakran látszik merre kell tovább menni.

De én tuti nem mennék meddőségibe amíg egy jó endokrinológus rendbe nem rakja a ciklusod.

2022. dec. 9. 23:50
 19/22 Ypszilon1980 ***** válasza:
Tapasztalatból mondom, hogy menj meddőségibe, mert kezdd el, legalább legyél benne, a kettő mehet párhuzamosan, addig míg kapsz időpontot, elmehetsz endokrinológiára, mert ha gond van, még az is legalább fél év mire rendbejön, közben meg elkészülnek a meddőségi panelek is.
2022. dec. 10. 10:57
 20/22 anonim ***** válasza:

18as vagyok.

Én tapasztalatból írtam. Nekem 3 lombikot csináltak végig tök feleslegesen. Nem volt ciklusom lényegében.

Ott csak a lombikot, inszemet tolják.

A 3. majdnem az életembe került, olyan súlyps hiperstimum lett. Ezután mentem endokrinológushoz aki elmondta, hogy esélyem nem volt teherbeesni így, de hatalmas kockázat volt a hiperstimulálásra.

Fél év alatt megfelelő gyógyszerekkel és diétával tökéletesen rendbe rakott, napra pontos ciklusaim lettek.

A 4. lombikra már így mentem. (a párom miatt kellett csak lombik).

Sikert is.

2022. dec. 10. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!