Hsg hogyan zajlik és az inszemináció? Többi lent

Figyelt kérdés
Sziasztok ❗ december 7en megyek hsgre. Utána mikor lehet a leghamarabb az inszeminációt kezdeni? Hogyan zajlik ez az egész folyamat, hsg, inszem 😊 Kecskemétre megyek

2022. nov. 21. 22:34
 1/7 A kérdező kommentje:
Én nem teljesen tudom ezt, a hsg, az az, ha el van zarodva esetleg valamelyik petevezetek, "meg is nyitja"? Utána lehet természetes úton, vagy egyből inkább inszem? :)
2022. nov. 21. 23:23
 2/7 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, ha kisebb fennakadás van a petevezetőkben, azt esetleg megoldhatják a HSG-vel.

Nekem a stimulált hónapok előtt csinálták a HSG-t, emlékeim szerint - mivel átjárható voltam - a következő hónapban már kezdtem a closti kúrát, uh követéssel, de rögtön nem az inszem jött.

2022. nov. 22. 08:14
 3/7 anonim ***** válasza:

A HSG során egy kicsit kellemetlen volt a katéter felhelyezése. Olyan belenyilalós, erős menstruációs görcshöz hasonlítanám. De kibírható. Feljuttatták a kontrasztanyagot vele, aztán röntgeneztek. Minden oké volt, mehettem.

Inszeminációnál stimuláció van, uh követéssel. Ha eléri az adott méretet a tüsző, tüszőrepesztőt kell beadnod magadnak, akkor, amikor az orvos mondja (órára pontosan). Inszemináció napján vinnetek kell friss spermát melegen tartva vagy helyben mintát adni a párodnak, amit átszűrnek. Neked pedig bejuttatják az inszem során. 1-2 óra fekvés után hazamehetsz. 2 hét múlva teszt vagy vérvétel.

2022. nov. 22. 08:19
 4/7 anonim válasza:
Nekem két hete csinálták! Kicsit fájt de nekem el volt váródva picit ,amit sikerült korrigálni! Most várunk hogy kezdhessük az inszeminációt!
2022. nov. 22. 10:21
 5/7 A kérdező kommentje:
és a férjnek hogy zajlik? Mármint nálunk az a probléma hogy nem igazán tud eljonni a férjem, maximum csak a minta adás napjara (egyértelmű 😁) hogy egyszer kell adnia mintát? Lehet hülyeség amit kérdezek, de nem voltunk ilyen helyzetben még és nagyon terveznünk kell a munkaja miatt. Tehát ha egyszer ad mintát, azt esetleg több inszemhez is fel tudják használni, vagy minden inszemhez kell új minta? :)
2022. nov. 22. 13:46
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk egyszer a meddőségi kivizsgálás részeként is kellett mintát adnia, hogy lássák, hányadán áll.

Eleve ha annyira rossz, inszem sem jöhetne szóba, csak pl. eleve lombik.

Utána csak az inszemináció napján kellett vinni. 3-5 napos önmegtartóztatással (ez a vizsgálatra is vonatkozott).

2022. nov. 22. 13:55
 7/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
A HSG nagyon kellemetlen beavatkozás, csak az a kérdés ki hogy viseli. Maga a katéter felhelyezése szerintem ebben a legkisebb gond, az a fájdalmas, amikor a kontrasztanyagot nyomják bele, akkor az nagyon fájdalmas, de kb. 10 másodperc. Most volt a barátnőm, én nekem ezt mondta. Ugye az is a kérdés, hogy van-e erős menstruációs görcsöd, mert neki sosincs, így nehezebb volt ezt elviselni, nem tudta mire számítson. Kb. az egész művelet mindennel együtt azt mondta, hogy kb. 3/4-ed óra, ebből a röntgen része meg a kontrasztanyag beadás pár perces dolog. Neki nem volt elzáródva semmi, szóval ha el van, akkor úgy tudom az fájdalmasabb. Utána kb. 1-2 órán keresztül ott kellett a kórházban feküdnie, és azt mondták, hogy amikor már nagyon enyhült a fájdalom, akkor menjen haza, hányingere is volt a beavatkozás után, tehát éhgyomorra kell menni, csak vizet lehet inni.
2022. dec. 3. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!