Miért nem jó a 2,9-es TSH?
Reprodukciós intézetben nálam azzal kezdték, hogy a 2.4-es TSH-mat Letrox-szal le kell vinni 2 alá, de ideálisan 1 körül kéne lennie.
Egyébként pedig egy csomó nő simán teherbeesik sokkal magasabb értékkel is. Én úgy voltam vele, ha ott így látják jónak, legyen, ezen ne múljon a siker.
A TSH egy picit túl van lihegve. A tiedre oda kell figyelni és ha terhes leszel, rögtön megnézetni. Ha nagyon magas, akkor akadályozhatja a teherbeesést, vagy vetélést okozhat, meg lombiknál nagyon lenyomják, hogy biztos sikerüljön. De a 2,9 nem vészes.
Nekem 4 körül volt ovunál, épp határértéken belül, három hét múlva mentem volna az endokrinológushoz. Pont akkor jött össze a baba, rohantam vérvételre. Kiderült, hogy a terhesség alatt általában a TSH szépen leesik. Nekem 2 köré esett, végig monitorozni kellett, de nem adtak rá semmit.
Ft3 4,5
Ft4 12,5
Ezek jo ertekek, ezek mellett a 2,9-es TSH sem rossz. Kicsit magasabb fT4 meg idealisabb lenne, mert eppa hatarertek kozeleben vagy, de megvan a normalis mennyisegu hormon. Ez megcsak szubklinikus alulmukodesnek sem szamit tudtommal.
Mivelviszont a hormonertekek valtoz(hat)nak a nap soran, es az ido elorehaladtaval, es eleg nagyot (TSH-nal akar egy teljes erteket is), igy erdemes majd esetleg figyelni erre, esetleg aviva tornaval, szelennel es megfelelo dietaval megtamogatni (olyan eteleket enni, amik nem terhelik le a mellekveset es a pajzsmirigyet).
De en elso korben oszinten szolva nem aggodnek. Szubklinikus alulmukodessel estem teherbe (4,3-as TSH, normal ft4 ertek, de also hataron), es minden oke volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!