70-90 napos ciklussal teherbe esni?
Minden orvosi vizsgálat megvolt csinálni,nem találtak semmi problémát. Endokrinologus,pajzsmirigy,cukor rendben.
Mi lehet a baj?
Kb 4 éve ilyen hosszú. Eddig 50,70 nap volt. Most az utóbbi egy évben lett 70-90.
Akkor sajnos nem a jó orvosoknál voltál, nem a jó vizsgálatokon.
Elviekben persze sikerülhet a terhesség, ha épp elcsípnél egy peteérést (de valószínűleg nincs is rendes peteérés).
Van túlsúlyod? Inzulinrezisztencia, PCOS-ra vizsgáltak, ha igen, hogyan? Nekem mindkettő van, úgy, hogy hivatalosan a kórházi meddőségi endokrinológus szerint egyik sincs, mert a cukorterhelésemnél, amiről ordított, hogy IR-es vagyok, a HOMA-index alapján (ami egy elavult dolog) megállapította, hogy nincsen. A PCOS-t is kizárta, az egyértelmű jelek ellenére.
Nekem a 35-40-50 napos ciklusaimból lett a 160 grammos IR diéta hatására 26-28 napos ciklus, már a második diétás hónaptól.
70-90 napos ciklus nem normális, biztos hogy valami nincs rendben. Én addig mennék amíg megoldást nem találnék rá, ha kell 10 különböző orvoshoz.
A köztes időben pedig próbálkozz ovu teszteléssel, hátha sikerül elcsípni egyet. Online lehet olcsón kapni, mert ilyen hosszú ciklusok esetén sokat fogsz elhasználni.
"3. És 21. Napi vérvétel volt,teljes hormon képpel. Semmi eltérést nem mutatott."
Ez képtelenség. Már csak azért is, mert hogy lehetett volna a 21. napi értéked rendben? Hisz abból derül ki, volt-e peteérésed, ami a 70-90 napos ciklusból kiindulva lehetetlen, hogy akkor lett volna, mert akkor időben megjönne, nem 50 nap múlva.
Teljes hormonpanelt kértek le? AMH-szinted hogy áll?
Nem lehetetlen ilyen hosszú ciklusokkal teherbe esni, nálam is hasonló volt, bármikor beeshet egy kóbor peteérés, de a többiekkel értek egyet: kizárt, hogy minden rendben van nálad.
Nekem is ilyen elnyúló ciklusaim voltak, évek óta előfordult, hogy csak 1-2 alkalommal jött meg egy évben, de nálam megtalálták a probléma okát, és sikerült is teherbe esnem. Szakszerű kezelés nélkül, nem tudom, hogy menni fog-e.
"Szóval mielőtt költséges vizsgálatokba kezdesz, vagy épp az 5-ös tanács hatására fogyókúrába, talán az 50 kg-ot jó lenne elérni."
Azt én írtam, és szerintem egyértelmű, hogy nem úgy értettem, hogy neki a 47 kg-val kéne fogyóznia, hanem azért kérdeztem eredetileg (az 1-es számú válaszomban), hogy túlsúlyos-e, mert az is oka lehet a hosszú ciklusnak. De így nála ez természetesen nem áll fenn, hisz csak 18 a BMI indexe.
nekem fixen 45 napos a ciklusom tini korom óta
2 gyerekem van
soha semmilyen értékem nem szambázott el a normál tartományban maradt
egyedül a terhességi hét számolás volt macera :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!