Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Mennyire számít magasnak ez a...

Mennyire számít magasnak ez a prolaktin szint?

Figyelt kérdés

Megjött az eredménye a vérvételemnek. A ciklusom 4. napján voltam. Majd megyek a másikra is.

[link]

Laikusként én azt látom, hogy csak a prolaktin magas kicsit. Vagyis nem tudom, hogy ez a 27,83 mennyire magas, azt ki tudom számolni én is, hogy 1,3 ng/mg-al több, csak nem tudom ez mennyire vészes.

Kell-e vele nőgyógyászhoz (vagy nem tudom milyen orvoshoz) mennem, hogy valami gyógyszert írjon fel vagy elegek a vitaminok, gyógynövény, amiket most is szedek.

Gynositolt iszok nap 1-et (nőgyógyász javasolta), D, E vitamint szedek, illetve barátcserje kapszulát. Utóbbit nem rég kezdtem el. Vettem palástfű és cickafark teákat is, de még nem kezdtem meg őket.

2022. szept. 6. 20:48
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Amúgy én arra gyanakszom, hogy a progeszteron szintem alacsony, de az majd csak a peteérés utáni vérvételből derül ki, igaz?
2022. szept. 6. 20:51
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem olyan magas, csak teherbeeséshez túl magas. Ahhoz le szokták vinni az alsó határ közelébe gyógyszerrel, ami a Bromocriptin. Ebből szerintem neked napi negyed elég lenne, hogy ilyen kismértékű emelkedettséget lecsökkentsen és úgy mellékhatással sem kell számolni. Egyébként a barátcserje is hasonló hatású, de ha még csak most kezdted és prolaktint is most mértek először, nem megállapítható a hatékonysága. Nőgyógyászati hormonproblémákra endokrinológus vagy nőgyógyász ír fel orvosságot.
2022. szept. 6. 22:17
 3/11 anonim ***** válasza:
A prolaktin szint fugg a stressztol is. Ha rosszabbul keltel vagy felsz a tűtol az is megdobhatja. Szerintem menj majd el még egyszer megmeretni.
2022. szept. 6. 22:36
 4/11 A kérdező kommentje:

Mindenképpen megyek még egyszer, de amúgy nem félek a tűtől (véradásra is járok), illetve nem voltam különösképpen stresszes.

Én örülnék ha csak ez lenne a baj. Egy éve próbálkozunk.

De akkor menjek el a érvételi leletemmel nőgyógyászhoz? Mert ezt a vérvételt magam intéztem, magánba mentem.

2022. szept. 7. 08:17
 5/11 anonim ***** válasza:
49%

Csak minimálisan magas. Nem idegeskednék miatta. Használd a gyógynövényeket. Ezeknek kicsit több időre van szükségük, hogy rendesen hassanak. Emiatt ne azonnal várj csodát. Nekem orvos ugyanerre a problémára ezeket ajánlotta:

- barátcserje, palástfű, cickafark. C, D és multivitamin, folsav

- Egészséges életmód: étkezésre, mozgásra odafigyelés. Stressz csökkentése

- Emelelett, amit nagyon erősen ajánlott: Tisztítószerek, tisztákodószerek, mosószer lecserélése természetes összetételűre. Vegyszermentes élelmiszerek vásárlása (főleg az állati eredetű élelmiszerekből nem szabadott mást ennem).

Nekem kb 5 hónap alatt volt nagyon érezhető változás (közérzetben, leletben, teherbe is estem), de nekem sokkal rosszabb eredményeim voltak elotte. Ha fél év alatt nem változott volna a helyzet, akkor gyógyszeres kezelést kaptam volna, de ezt szerette volna a doki elkerülni, mivel minden gyógyszernek van mellékhatása. Emiatt először természetes dolgokkal próbálkoztunk.

2022. szept. 7. 08:23
 6/11 A kérdező kommentje:
De akkor szerintetek ne menjek további vizsgálatokra egyelőre? Vagy azért egy nőgyógyászhoz menjek el vele? Júniusban voltam dokinál, akkor még nem volt meg az 1 évnyi próbálkozás.
2022. szept. 7. 09:24
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Anno nekem 4éve a magas prolaktinra,a Mastodyn csepp segített.3hónap után spontán megfogant a kisfiam.De nekem még pcom is van,plusz 42+ciklusaim.Akkor más mértékegység volt,nekem 600volt a prolaktin szinten.Bőven a határérték felett.A tied sokkal jobb.
2022. szept. 7. 12:07
 8/11 A kérdező kommentje:

Voltam a második vérvételen (a ciklus második felében), ilyen lett az eredmény:

[link]

Szintén csak a prolaktin szintem magas, ahogy én látom.

A kérdés kiírása óta elkezdtem szedni/inni ezeket is, azok mellé, amiket már írtam:

B komplex

Citromfű kapszula

Cickafarfű tea (ovu előtt)

Palástfű tea (ovu után)

Szerintetek még folytassam így ezeknek a szedését vagy menjek el orvoshoz iratni fel rendes gyógyszert?

Mastodynon csepp még kapható? Mert én neten nem találtam.

2022. szept. 24. 12:21
 9/11 anonim ***** válasza:
Nagyon minimálisan magas, de érdemes azért felkeresni egy endokrin nogyogyaszt aki szakmai véleményt tud adni. Nekem 500 as prolaktinom volt, és arra írtak fel bromocriptint, kb két hónap múlva normál értéken belül volt a prolaktin szintem.
2022. szept. 24. 16:53
 10/11 anonim ***** válasza:
Kaptál gyógyszert a prolaktinra, kedves kérdező? Mit mondott rá az orvos?
2022. nov. 16. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!