Mennyire számít magasnak ez a prolaktin szint?
Megjött az eredménye a vérvételemnek. A ciklusom 4. napján voltam. Majd megyek a másikra is.
Laikusként én azt látom, hogy csak a prolaktin magas kicsit. Vagyis nem tudom, hogy ez a 27,83 mennyire magas, azt ki tudom számolni én is, hogy 1,3 ng/mg-al több, csak nem tudom ez mennyire vészes.
Kell-e vele nőgyógyászhoz (vagy nem tudom milyen orvoshoz) mennem, hogy valami gyógyszert írjon fel vagy elegek a vitaminok, gyógynövény, amiket most is szedek.
Gynositolt iszok nap 1-et (nőgyógyász javasolta), D, E vitamint szedek, illetve barátcserje kapszulát. Utóbbit nem rég kezdtem el. Vettem palástfű és cickafark teákat is, de még nem kezdtem meg őket.
Mindenképpen megyek még egyszer, de amúgy nem félek a tűtől (véradásra is járok), illetve nem voltam különösképpen stresszes.
Én örülnék ha csak ez lenne a baj. Egy éve próbálkozunk.
De akkor menjek el a érvételi leletemmel nőgyógyászhoz? Mert ezt a vérvételt magam intéztem, magánba mentem.
Csak minimálisan magas. Nem idegeskednék miatta. Használd a gyógynövényeket. Ezeknek kicsit több időre van szükségük, hogy rendesen hassanak. Emiatt ne azonnal várj csodát. Nekem orvos ugyanerre a problémára ezeket ajánlotta:
- barátcserje, palástfű, cickafark. C, D és multivitamin, folsav
- Egészséges életmód: étkezésre, mozgásra odafigyelés. Stressz csökkentése
- Emelelett, amit nagyon erősen ajánlott: Tisztítószerek, tisztákodószerek, mosószer lecserélése természetes összetételűre. Vegyszermentes élelmiszerek vásárlása (főleg az állati eredetű élelmiszerekből nem szabadott mást ennem).
Nekem kb 5 hónap alatt volt nagyon érezhető változás (közérzetben, leletben, teherbe is estem), de nekem sokkal rosszabb eredményeim voltak elotte. Ha fél év alatt nem változott volna a helyzet, akkor gyógyszeres kezelést kaptam volna, de ezt szerette volna a doki elkerülni, mivel minden gyógyszernek van mellékhatása. Emiatt először természetes dolgokkal próbálkoztunk.
Voltam a második vérvételen (a ciklus második felében), ilyen lett az eredmény:
Szintén csak a prolaktin szintem magas, ahogy én látom.
A kérdés kiírása óta elkezdtem szedni/inni ezeket is, azok mellé, amiket már írtam:
B komplex
Citromfű kapszula
Cickafarfű tea (ovu előtt)
Palástfű tea (ovu után)
Szerintetek még folytassam így ezeknek a szedését vagy menjek el orvoshoz iratni fel rendes gyógyszert?
Mastodynon csepp még kapható? Mert én neten nem találtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!