Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Gluténérzékenység és teherbe...

Gluténérzékenység és teherbe esés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Januárban volt egy korai vetélésem, miután a nőgyógyászom kivizsgált és hála jó égnek mindent rendben talált, viszont kiderült hogy gluténérzékeny vagyok. (Transzglutamináz érték 200.)

Azt mondta, hogy tartsam a diétát,majd nyugodtan próbálkozzunk 1 hónap elteltével. Inkább tovább vártam és 3 hónap után Júniusban ismét elmentem vérvételre, ahol minden értékem tökéletes volt ismét, a transzglutamináz 130 lett 200-ról. Gondoltam oké, nőgyógyász azt mondta próbálkozhatunk, biztosan jó már ez az érték. Ismét elvetéltem körülbelül 6 hetesen.

A kérdésem az lenne, hogy van köztetek olyan, aki szintén ilyesmi cipőben járt, jár?

Illetve ha igen, hány hónapig diétázott, amíg megfogant a baba? Tudom,egyéni, más és más szervezet, csak rettentően kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, mert senki nem mondd konkrétat.

(Hétfőn új nőgyógyászhoz megyek.)

Köszönöm előre is a válaszokat. :)

2022. júl. 27. 07:37
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
Kétlem, hogy a glutén miatt volna, inkább genetikai kivizsgálást céloznék meg.
2022. júl. 27. 07:41
 2/7 anonim ***** válasza:
56%

Kétlem, hogy glutén miatt volt. Főleg, ha tortottad a diétát. Nekem is az van.

Rengeteg más oka is lehet a problémának. Alaposabb kivizsgálás kell. A máj, epe is okozhat gondot, nekem epekő okozott vetélést. Van gyerekem azóta.

2022. júl. 27. 09:05
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ahogy írtam is, minden más gond ki van zárva nálam, az egész év eleje a kivizsgálásokról szólt és minden rendben a gluténérzékenységen kívül. Férjemmel is minden ok.

2 nőgyógyász is azt mondta, hogy a felszívódási zavar a gond, engem az érdekelne, hogy ha valaki járt már ugyanebben a cipőben, körülbelül mennyi idő volt neki amíg teherbe esett. :)

2022. júl. 27. 09:13
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Okozhat vetélést a kezeletlen gluténérzékenység.

Nincs személyes tapasztalatom, nálam még babavárás előtt derült ki a gluténérzékenység. De egyéni hogy kinek mikor, mennyi idő után jön rendve teljesen a szervezete a diéta mellett. Lehet hogy fel év, de lehet akár több is.

2022. júl. 27. 11:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Baba előtt érdemes lenne a gluténérzékenységet kivizsgálni. Ha cöliákia van a háttérben, az autoimmun betegség.

És igen, okozhat vetélést, koraszülést és még sok problémát.

Szóval ne egyből diétázz, mert az fals eredményhez vezet.

A nőgyógyászodra még nem írnék semmit, egy biztos mindenki maradjon a szakterületénél. Gasztroenterológus tud segíteni.

2022. júl. 27. 13:26
 6/7 A kérdező kommentje:

Az első korai vetélésem után ami Januárban volt ki lettem vizsgálva,ekkora derült ki a gluténérzékenység,majd természetesen el is mentem gasztroenterológushoz.

Diétát javasolt természetesen, amit már több, mint fél éve tartok,az értékeim pedig egyre jobbak és jobbak. Közben Augusztusban ismét volt sajnos egy korai vetélésem,ami idén már a harmadik. Semmi más betegséget nem 'fedeztek fel a kivizsgálások során. Szóval igen, biztos vagyok benne ,hogy akkor jön a kis csoda,amikor eljön az ideje.

Köszi a válaszokat.❤️

2022. okt. 7. 10:13
 7/7 anonim válasza:

Szia!

Nálam egyszer 18ban mondták hpgy glutén érzékeny vagyok akkor tartottam is a diétát.sok próbálkozás után érkezett a kislányom. Azóta 4 év eltelt és nem jött a kistesó. Kiderült azóta olyna súlyos a glutén érzékenységem hogy mars3/a felszívódásinzavarom van ... nagyban befolyásolja a teherbe esést...vetélésem is volt. Most tartom 1 hónapja a diétát a menstruációm is tökre rendbe jött .máskor disznóvágás első nap elönt a vér aztan semmi. Most ugy gondolom teljesen normális a vérzésem. Remélem ezután összejön a kistesó

2024. febr. 4. 06:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!