Mit jelent pontosan a rendszeres szexuális együttlét a meddőség meghatározásánál?
Ugye írják, hogy akiknek egy év rendszeres szexuális együttlét után sem jön össze a baba, azok számítanak meddőnek.
Ez mit jelent? Pl heti hány szex? Vagy ha már hetente van az már rendszeres?
Most kíváncsiságból kigoogliztam, de nincs pontosan meghatározva, hogy mit jelent a rendszeresen.
Gondolom legalább hetente egyszer, vagy legalább ovu környékén gyakrabban.
Itt azt ajánlják, hogy heti 3-4 alkalom. De azt is említik, hogy ha a férfi spermájában van a gond, akkor azon nem segít ez sem.
Amúgy érdekes cikk, ajálom.
#3 voltam
Hát úgy értik, gondolom, hogy volt reális esély teherbeesni. Tehát nem az, hogy egyszer menstruáció előtt, egyszer meg a végén voltatok együtt, hanem termékeny napok hetében többször is.
Meg vannak, akik követik is hőgörbével és vagy ovulációs tesztekkel a peteérést, és akkortájt 2 naponta együtt is vannak.
Köszi a válaszokat!
Csak megjegyzésként, érdekes, hogy mikor arról írtam ki kérdést hogy az adott ovulációs teszt alapján mikor érdemes együtt lenni, akkor sok olyan válasz érkezett hogy ezt nem lehet előre eltervezni, nem lehet így élni, akkor legyetek együtt amikor kedvetek van hozzá, így úgyse fog összejönni ha így ráparáztok...
De ha tegyük fel egy adott párnak csak heti egyszer van hozzá kedve, akkor azért jóval kevesebb az esély mintha többször lenne szexuális együttlét és az se mindegy, ennél a heti egynél, hogy a hét melyik napján vannak együtt, ha éppen azon a héten ovuláció lesz a nőnél. Nem?
Na mindegy, csak mondom ott nagyon le voltam szólva hogy hogy képzelem, hogy így eltervezem a szexuális együttlétet egy ovulációs teszt alapján...
Amúgy mi átlagban olyan heti 2x vagyunk együtt, aztán ez valamikor heti 3 valamikor csak 1.
Most már nem használok amúgy ovulációs tesztet, már meguntam, azon a héten próbálunk kicsit többször együtt lenni, de ha nincs hozzá kedvünk, hát nincs, majd lesz ami lesz.
Hát igen, ott ahol csak heti 1 az igény, ott gondolom tényleg tervezni kell.
Szerintem a legtöbb ember itt abból indul ki, hogy ilyenkor legszívesebben naponta/kétnaponta tolták (mi is :D ), úgy tényleg nincs értelme követni az ovut. De ritka alkalmak esetén persze van.
Nem kell erőltetni. Ha nincs kedved hozzá, akkor tényleg hagyd. Előbb utóbb így is össze fog jönni. Ha meg sokáig nem, akkor meg úgyis leszel annyira kétségbeesve, hogy elkezded újra követni az ovut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!