2es típusú cukorbetegkent a baba is beteg lesz??
Hogy a baba cukros lesz-e az nem biztos, a hajlamot örökölheti, de koránt sem biztos.
A te cukorbetegségséged akkor van hatással a babára, ha kezeletlen vagy nem tartod be amiket kérnek és elszáll a cukrod. Sokkal jobban kell ezekre figyelned majd, hogy mit eszel, mikor stb és szedni a gyógyszert. Veszélyes akkor lesz, ha elhanyagolod, akkor nagyon komoly bajt tud okozni neki és neked is. Ha odafigyelsz és betartasz mindent nem lesz baj. A terhesség ronthat a te vércukrodon is, emiatt kell beállítani szakemberrel.
Elméletben csak a terhesség alatt kell majd az inzulin, de előfordulhat, hogy rosszabb eredményeid lesznek szülés után, mint a terhesség előtt és inkább marad.
Szia! En inzulinos cukorbeteg vagyok 15 eve.
Nekem is az volt az első kérdésem hogy lehet - e beteg, es mérték e a cukrot szülés után.
Fontos hogy tartsd be a diétát, bár igyis valószínű hogy nagy baba lesz (a cukorbetegeknek 99%ban nagy babaja születik)
Amit az orvos nem szokott mondani, pedig kötelezőnek kéne lennie : 12 heti genetikai vizsgálat (vervetellel), es a magzati szív ultrahang (ezt Pesten vagy Debrecenben csináljak meg máshol kifejezett magzati szív UH nincs!)
Az en fiam nem lett az.
Átlagban 3500+ grammal születnek. Az én fiam 4 kilóval jött a világra, és 57 centivel.
És mielőtt teherbe esel mindenképpen legyen rendben a Hga1C - d!
Ismerősöm is cukorbeteg akinek sose szokott szinte 7 fölé menni, 4800 grammal született a fia.
8!
Engem csaszaroztak, de meglattam a fiam majdnem elajultam.. Hatalmas feje volt, ez ott alul nem jött volna ki, vagy ha igen.. Akkor a hátsó kijárat is szakad az tuti.. 37-es volt a feje...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!