Ez bíztató lehet?

Figyelt kérdés

Sajnos evészavar miatt lassan 2 éve nincs menstruációm. Előtte pedig 12 évig fogamzásgátlót szedtem, így gyakorlatilag 14 éve nincs rendes vérzésem.

Múlt héten voltam nőgyógyásznál,azt mondta, hogy a méhnyálkahártya még mindig nagyon vékony 3 mm, de a jobb oldali petefészekben lát egy 11 mm-es tüszőt. Mikor ezelőtt voltam január elején, akkor csak 1 mm volt a nyálkahártya és csak apró alig látható tüszők voltak. Akkor még 10 kg-val kevesebb voltam.

Ez már jó jel? Vajon mennyi idő kell még, hogy beinduljon a ciklus?

Gyógyszert egyelőre nem kaptam, azt mondta az orvos, hogy legyek türelmes.

2022. márc. 28. 17:55
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez szerencse kérdése. Van akinek 3-4 hónap, másnak évek.

Mióta eszel normálisan, vérképed milyen, nem vagy vashiányos?

2022. márc. 28. 19:02
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A testzsírszazalékod mennyi?

20 fölé kell vinni, de inkább 23-25 -ig.

Akkor visszajön elvileg, ha más hormonális gond nincs.

Sok sikert!

2022. márc. 28. 20:12
 3/6 A kérdező kommentje:

170 cm vagyok, októberig 45 kg voltam, most 65 kg vagyok újra. Nagyjából ennyi voltam a betegség előtt, lehet hogy 1-2 kg-val még kevesebb is. December elején kezdtem el jóval többet enni, januárra feljött 10 kg, de akkor még elég intenzíven sportoltam. Februárban az orvosom tanácsára a sportot majdnem teljesen abbahagytam, úgyhogy azóta híztam még 10 kg-t. Ennél több már nem igazán szeretnék lenni, persze ha muszáj akkor igen.

Vérképet március elején néztek.

LH: 2,5 FSH: 7,2 ösztrogén: 74

Azt mondta az orvosom, hogy az ösztrogén még alacsony, de látszik a javulás. Októberben olyan alacsony volt, hogy csak annyit írtak a leletre, hogy <55.

Vasat szedek, meg E vitamint a méhnyálkahártya vastagítása érdekében.

Valamit még érdemes lenne szednem?

2022. márc. 28. 20:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Folsavat és komplex B vitamint pld Bioextra B komplex.
2022. márc. 28. 20:47
 5/6 anonim ***** válasza:
35%

Nem.. sőt akár ennyinek sem kell lenned

( 174 cm 66 kg vagyok és tudom, hogy 62-3 lenne az ideálisabb, úgy, hogy minden nap edzek valamennyit)

Szóval ezzel már nincs gond.

A vitaminháztartásodat kell visszarázni, szerintem a mozgás is mehet mellé picit, nem eltúlozva ( tuti hiányzik is)

Étkezésre továbbra is figyelni, gondolom ez sem egyszerű.. ahogy fogyni, úgy hízni sem könnyű, ha állandóan kontroll alatt kell tartania magát az embernek.. mindegy, hogy ilyen, vagy olyan ez a kontroll.

Pàr hét múlva, ha ez megy, akkor egy teljes vérkèp

Szerintem jó úton haladsz

2022. márc. 28. 21:49
 6/6 A kérdező kommentje:

Hiányzik nagyon a mozgás, főleg, hogy itt a jó idő és mennék minden nap futni. Az orvos azt mondta, hogy a minden napi intenzív sport nagy stressz volt a szervezetnek, a kortizol szintem az egekben volt.

Remélem, hogy beáll majd a súlyom is idővel. Most nagyon vizesedek is, de amikor elhatároztam, hogy meggyógyulok, mert szeretnék rendes ciklust és babát, akkor eldöntöttem, hogy nem foglalkozom azzal, hogy hány kiló vagyok.

Az étkezésre próbálok figyelni, hogy eleget egyek és változatosan, rendes ételekből.

2022. márc. 28. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!