Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Mire utalnak ezek a glükóz és...

Mire utalnak ezek a glükóz és inzulin, valamint pajzsmirigyértékek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagyon régóta sikertelenül diétazok ( kb. 1,5 éve, akkor jött rám olyan 9 kg ami nem akar lemenni és semmit nem változtattam). Az alábbi labor eredményein lettek nemrég:

Glükóz:

0’: 4,8

60’: 4,8

120’: 5,4

Inzulin:

0’: 4,7

60’: 30,8

120’: 18,8

Anti TPO: 1300 felett (60 alatt jó, de közel 6 éve ilyen magas - hashimoto, de nem csinálnak vele semmit)

T3: 5,3

T4: 15,3

sTSH: 3,95

Ezek hatarerteken belül vannak de orvos szerint magas értékek, de azt mondta hogy nem kell vele foglalkozni.

Összességében ezek mire utalnak? Mit tudok tenni, hogy végre visszafogyjak (9 kg + még olyan 2-4 kg).

Előre is köszönöm a válaszokat!

#sport #pajzsmirigy, hashimoto #cukor, inzulin, terhelés #fogyás, túlsúly #diéta, étkezés
2021. nov. 23. 08:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A teherbeesési topikba írtad, de nem írtál arról, hogy babát terveztek-e. Abból a szempontból viszont a TSH-d magas, ilyenkor egy jó endokrinológus azért szokott beállítani kis dózisban gyógyszert. Lehet, hogy érdemes lenne másik orvost is felkeresned, mert hiába van értékhatáron belül, ha te nem vagy jól.
2021. nov. 23. 08:24
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez a Tsh bár határértéken belüli, teherbeeséshez mégis magas lehet. Amikor nekem kb ennyi volt nem csináltak vele semmit, de amikor gyereket akartam, akkor le kellett vinni 2-re.

Milyen orvos látta a leletet.

Mennyi a mozgás egy héten?

2021. nov. 23. 08:42
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Magas egy kicsit a tsh. A hormonokat rendben termeli (még), de ez egyértelműen arra utal, hogy jobban kell erőlködnie, hogy hozza a kötelezőt. Én a helyedben kikérném egy másik endokrinológus véleményét is. Illetve nem tudom, hogy néz ki a diétád. Lehet, hogy azon is lenne mit csiszolni, hogy passzoljon a problémádhoz.
2021. nov. 23. 10:11
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Endokrinologushoz el fogok menni majd, természetesen másikhoz. A diétám teljesen átlagos egészséges diéta, nem specifikus.
2021. nov. 23. 11:13
 5/11 A kérdező kommentje:
Az inzulin nem furcsa, hogy ennyire megugrik?
2021. nov. 23. 11:13
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ennek ennyinek kell lenni
2021. nov. 23. 11:48
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az 100 fölött szokott lenni, ir-em van
2021. nov. 23. 11:50
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen menj el egy normális endokrinológushoz aki foglalkozik a hashimotoval! Én dr. Naszódy Pétert tudom ajánlani, nekem nélküle nem sikerült volna teherbeesnem.

Az inzulinod teljesen jó. A glüköz fura, hogy a 120 perces még emelkedik... Erre is mond majd valamit az endokrinológus.

2021. nov. 23. 22:02
 9/11 A kérdező kommentje:
És a hashimoto-ra neked gyógyszert adott vagy étrenddel és vitaminokkal sikerült a dolog?
2021. nov. 24. 07:39
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Étrend az rendben volt már előtte is, így sajnos csak a gyógyszer maradt, letrox
2021. nov. 24. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!