Akik Prolaktinra kaptak gyógyszert, azoknál milyen mellékhatások jöttek elő (ha voltak persze)? Ma este veszem be az első tablettát és kicsit félek.

Figyelt kérdés
Illetve milyen hamar vitte le az értéket? Köszönöm szépen a válaszokat előre is!

2021. okt. 12. 16:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt mondták, hogy nem szabad egyből egész szemet bevenni, mert akkor durva mellékhatás lehet. Negyeddel kezdtem, majd fél tabletta, és utána egész. Nekem hányingerem volt tőle órákig amikor napi 2-őt kellett ennem. Az új dokim vérvétellel leellenőrizte, és kiderült elég a napi fél tabletta. Azóta jól vagyok. De a napi 2 tabletta nagyon durva volt. Volt hogy hánytam is tőle.
2021. okt. 12. 19:05
 2/9 anonim ***** válasza:
67%
Nekem 750-ről napi fél szem köv. vérvételig (2 hó) 100 körülre vitte le. Mellékhatás nem volt. Évekig szedtem, mire megfogantam. Utolsó évben saját szakállra napi negyedet szedtem, többször magánúton ellenőriztem laborral, 50-70 körül tudtam tartani így is.
2021. okt. 12. 19:19
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Nekem fél szemet kell bevennem 2x 1 héten. Ma vettem be, illetve majd szombaton fogom. Remélhetőleg nem lesz mellékhatása, na de sosem tudni. 6 hétig kell szedni, aztán lesz egy vérvizsgálat, hogy van e változás.

Ami furcsa, hogy a betegtájékoztatóban az van, hogy a terhesség tervezése előtt egy hónappal abba kell hagyni szedni. A doktornőtől előtte rákérdeztem, ő azt mondta nyugodtan lehet próbálkozni, de ha pozitívat tesztelek, hagyjam abba a szedését.

2021. okt. 12. 20:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha bromocriptint kaptál akkor azt lehet terhesség alatt is, nekem a 8.terhessegi hétig szednem kellett. 860 körülire értékről 3 hónap alatt levitte 30-ra úgyhogy csökkentettünk az adagon és fel szemet szedtem utána akkor lett 200 körüli az érték, akkor lettem terhes

Mellékhatasa nem volt

2021. okt. 12. 21:03
 5/9 A kérdező kommentje:

Cabergoline a tabletta neve (külföldi, mivel külföldön is élek). Nekem 1000 az értékem. Az MRI nem mutatott elváltozást. Mégis folyamatosan emelkedik, úgyhogy úgy döntött a doktornő, hogy kezeljük.

3 hónap az nem túl sok. Bár már volt annyi minden miatt várakozás (vizsgálatok, vetélés), hogy sok kicsi sokra megy.

2021. okt. 12. 21:14
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A bromocriptin nagyon durva,szedultem,kodos volt a tudatom,teljesen zavart,napi 1-3 ora tiszta tudatom volt ,mikor kiurult,de akkor jott az ujabb adag. Kiszaradt a szam,nem volt nyalam,leallitotta a belmozgast es emesztest fullra,7-10 napig nem voltam nagy wc n talan. Ejszaka szikrazo fenyeket lattam. Ez is rajta van a papiron,sot,hogy maradando lehet,ami be is jott. Evekig ejszaka es csukott szemmel is szikrakat lattam. En sirva mentem vissza az orvoshoz,hogy en ezt nem birom. Elnevetgelt,hogy jah ez regi gyogyszer,van korszeru,uj,mellekhatas nelkuli,a Norprolac,csak draga,igy mindenkinek beprobaljak az olcsot. Hat az anyad!! Gondoltam. Masiktol tenyleg nem volt semmi.
2021. okt. 12. 21:18
 7/9 A kérdező kommentje:

Te jó ég! Ez nagyon durva. De szerencsére lecserélték nálad a gyógyszert.

Az igazat megvallva, én el sem olvastam teljesen a mellékhatásokat. Rápillantottam persze, de aztán úgy voltam vele, hogyha végignyálazom, csak beparáztatom magam rendesen.

2021. okt. 12. 22:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Utolso,en is utolag neztem meg es a lista haromnegyede elojott nalam. De ugyatszik en vagyok ilyem szerencsetlen.
2021. okt. 13. 06:42
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Bromocriptint irtak fel és semmi bajom nem volt tőle. Fél éve szedem kb. Reggel is este is felet szedek. 700 körüli értékről 250 körülire vitte le még csak.
2021. okt. 13. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!