Érett tüsző, tehát biztos, hogy meg fog jönni?
Sziasztok,
Most voltam az orvosomnál. Pajzsmirigy alulmüködésem van hashimotom és sajnos gyanum beigazolodtt és PCOS-em is van. Azt mondta a doki ne érezzem rosszúl magam mert a szerencsésebbek közé tartozom, úgyanis a ciszták mellett van érett tüsző is (terhességi tesztet csinált, az negatív lett), most lehet butaság amit kérdezek de teljesen összezavarodtam. Tehát ha van érett tüsző akkor 100%, hogy meg fog nekem jönni? Ne is reménykedjek, hogy talán a 3 hónapos babavárásból lesz valami? És a terhesség is nulla, hogy legyen most? El vagyok már nagyon keseredve, nem jön össze és mindig kiderül valami betegség.
Nem teljesen értem, amit mondasz, vagyis hogy hol is tart a ciklusod. De a lényeg, hogy nem vagyunk jósok. A tüszőből hivatott kiszabadulni az érett petesejt, az tud megtermékenyülni. Utána még tovabbi feladatot lát el, mégpedig azt, hogy progeszteront termel (leegyszerűsítve), hogy felkészítse a méh nyálkahártyáját az esetlegesen megtermékenyült petesejt befogadására (terhesség).
Ha nem történik megtermékenyülés, akkor a sárgatest elsorvad, leesik a progeszteron szint, leválik a méh nyálkahártyája, és kezdődik elölről az egész peteérési ciklus.. Egyébként három hónap várakozás az semmi, még egészségesen sem.
Köszönöm.
Kicsit rosszúl fogalmaztam, 3 hónapja próbálkozunk a babával. Az orvos is azt mondta, hogy ez még egészséges tartomány, csak valahogy elkeserít, hogy nem akar összejönni és állandóan kiderül valami baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!