Meddőségi problémával küszködőknek kb. mennyi idő volt, mire kiderült, hogy mi a probléma? Illetve az első nőgyógyászati vizsgálattól számítva mennyi idő alatt jutottatok el a célig(Teherbeesés, vagy első lombik)?
Első próbálkozós után 4 hónappal már a nőgyógyásznál ültem cikluszavarral. Ekkor kezdődtek a vizsgálatok, gyógyszeres kezelések , várakozások stb.
3 évvel később került sor a sikeres lombik beültetésre. (Az első nem sikerült, és a covid miatt is csúsztunk olyan fél évet kb.)
Márciusban első nőgyógyászati vizsgálat, folytatás a férjem kivizsgálása után. Az ő időpontjaira vártunk a legtöbbet. Márciusban csak júniusra kaptunk urulógiára időpontot, onnan beutalóval andrológiára június közepére. Nála van a gond, a nőgyógyászom az ő lelete alapján automatikusan meddőségibe irányított. Június vége első konzultáció a meddőségiben. Azóta csináltatjuk a vizsgálatokat. Emlő uh az utolsó időpont, ami augusztus 31-én lesz. (magánban mindez egy hónap alatt lezavarható).
Nekünk így a tényleges kivizsgálás 2 hónap. Októberben kezdünk.
1 év próbálkozás után mentem az orvosomhoz hogy valami nem oké,mert van már gyermekem és tesot akartunk de nem akart jönni.
Kiderült hogy teljesen leállt a petefészek müködésem,nincs peteérésem. Férjemmel minden rendben. Probálkoztunk gyogyszerekkel elöidézni a peteérést de egy évig igy se lettem terhes. Oktoberre van idöpontunk az elsö lombikra. Tehát 2 éve várjuk a mi kis csodánkat.
Első gyermek spontán fogant.
Második 1 év próbálkozás után (ebben fél évig meg sem jött) mentem el komolyabb kivizsgálásra.
Pco IR magas prolaktin nagas tsh.
Dieta és gyógyszerek segítségével rendeződött a ciklus, fél évre az orvoslátogatas után fogant a lányom
2017 év elején vágtunk bele a baba projektbe. Egy év sikertelenség után mentem kivizsgálásra. Kiderült néhány probléma pl. miómák, letapadt petevezetők, enyhe pajzsmirigy alulműködés. Közben a férjem eredménye is rossz lett: a morfológia 99% eltérést mutatott. Emiatt nála többször megismételték a vizsgálatot, és mindig hónapokat kellett várni az eredményre. Közben tömte magát vitaminokkal, hogy legközelebb jobb legyen. Számottevő változás nem volt. Mire bemutattuk a meddőségin a legfrissebb eredményeit, közölték, hogy az enyém közben elévült, így kezdhettem elölről. Akkor legalább már a pajzsmirigyem rendbejött a sok vitamin és nyomelem hatására.
Közölték velünk, hogy csak a lombik jöhet szóba. Várólistára kerültünk, időpontot nem kaptunk. Mivel addigra már másfél év eltelt a vizsgálatokkal, előtte meg ugye egy év próbálkozás, a férjem vette a kezébe a dolgokat. Nem akartuk csak várni, hogy majd egyszer kapunk időpontot, így elment még alaposabb kivizsgálásra, hogy kiderüljön mitől rossz a spermaképe. Megtudtuk, hogy kétoldali herevisszere van, amit lehet műteni. Jelentkezett műtétre, de oda is várni kellett több hónapot, csak nem annyit mint a lombikra. Már megvolt az időpont, nagyon bíztunk benne, hogy az a műtét meghozza az eredményt, és nem is lesz szükség lombikra. Végül a műtét előtti hónapban spontán terhes lettem, összesen 3,5 év várakozás után. Idén májusban szültem.
Külföldön tehát nagyon sokáig tartottak a kivizsgálások, de legalább minden ingyenes volt. Magyarországon szerintem gyorsabban megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!