Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Tanácsot szeretnék kérni...

Tanácsot szeretnék kérni azoktól akik magán orvostól mentek meddőségibe. Hogy működik?

Figyelt kérdés

2 éve várunk a babánkra, kb. 1 éve járok magán nőgyógyászhoz és endokrinologushoz. Úgy érzem ideje meddőségibe menni.

Ilyenkor szólni kell a jelenlegi orvosaimnak hogy mik a terveim?

Vagy ha meddőségibe járok attól meg kell az endokrinhez járni?

Nem tudom hogyan működik ez.

2021. júl. 29. 09:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A nőgyógyászom meddőségiben volt, és mellette végig jártam endokrin dokihoz is (terhesség alatt is), mert a beállított gyógyszerek, laborok stb. ő elemezte, és segített. Ők ketten összedolgoztak, pedig külön intézményben voltak, de nagyon ügyesen csinálták.
2021. júl. 29. 09:15
 2/6 A kérdező kommentje:
Szóval akkor a meddőségin lesz külön nőgyógyászom. Akkor oda nem muszáj vissza mennem, de az endokrinhez attól még kell járnom. Legalábbis érdemes. Ha jól értem.
2021. júl. 29. 09:45
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én így csináltam, de nem tudom, más hogyan csinálja. Annyira sok mindenre kellett figyelni, mellette munka, nekem még suli is volt levelezőn, meg úgy általában az élet, hogy nem sok ismerőst szedtem fel a folyamatok alatt, nem ismerkedtem a folyosón, ezért nincs más történet a fejemben, mások hogyan csinálták. De kitartás, a fontos, hogy meglegyen az eredménye! Az orvosokkal pedig beszélj nyíltan és egyenesen, megkönnyíti a mindennapokat, ha tudod, hogy nem kell óvatoskodnod. Szerintem én ezt szúrtam el az elején, hogy lelkiztem rajta, hogy most mit fog gondolni a nőgyógyászom, hogy holnaptól máshoz járok, mert stb. stb. Semmit nem fog gondolni. Mondani kell, menni kell, ez is olyan elintéznivaló, mint a bank vagy posta, legalábbis a legtöbb orvos szemében ezt látom, hogy érzelmileg nem kötődnek, csak dolgoznak. Nekünk sem kell többet beletenni.
2021. júl. 29. 09:49
 4/6 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a válaszod.🙂

Mások tapasztalatát is várom 🙂

2021. júl. 29. 10:18
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Engem a doki küldött a meddőségire. Megcsinálta az átjárhatósági vizsgálatot, majd mondta, hogy most már Kaáli, mert ő nem tud segíteni. Ott volt két doki, az egyikhez kaptam időpontot, onnantól ő foglalkozott a dolgokkal.
2021. júl. 29. 10:47
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én jártam (magán) nőgyógyásztól nőgyógyászig, aztán végre eljutottam egyhez, aki egyből azt mondta, hogy ez egyáltalán nem nőgyógyászati kompetencia, keressünk fel egy meddőségit. A többiek csak adták a saját ötleteiket, hogy ezt próbáljuk, azt próbáljuk és senki nem vállalta fel, hogy továbbirányítson a megfelelő helyre.

Aztán kinéztünk egy meddőségi központot, felhívtam őket, megtudtam mennyi a várakozási idő. Túl sok volt (1+ hónap), ezért felhívtam egy másikat is, ott csak 1 hét volt, ezért úgy döntöttünk, hogy oda megyünk. Aztán kértem a háziorvosomtól beutalót abba a konkrét központba, majd ismét felhívtam őket és időpontot foglaltam. Ettől én még megtartottam volna a saját nőgyógyászom, ha lett volna ilyen.

2021. júl. 29. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!