Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Méhenkivüli terhesség tüneteit...

Méhenkivüli terhesség tüneteit leírná valaki,aki sajnos átesett olyanon?

Figyelt kérdés

Volt már egy terhességem spontán,nem volt semmi gond,már 5 éves. A második nem jött össze ismeretlen meddőség miatt mostanáig. Elvileg sikerült a lombik a tesztek alapján,vérvételre hétfőn tudok csak menni leghamarabb,viszont nagyon megvagyok ijedve,mert nagyon fáj a hasam bal illetve jobb oldalon is. Nagyon durván szúr,nyom fáj. Ülni is alig tudok. Ez normális? Lehet esetleg a hormonoktól? Progreszteront szúrok plusz napi kétszer kúp.

Tudom,hogy mensiszerű görcs az normális,de ez már nem az..

2021. jún. 24. 22:08
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
a lombik során megtermékenyített petesejtet kapsz vissza, ha jól tudom. ebben az esetben pedig nem a petefészekbe rakják szóval nem kószál a petevezetékben, szóval nem lehet méhen kívüli terhesség. én ezt következtetem ki, ha máshogy van, szóljatok :)
2021. jún. 24. 22:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt méhen kívüli.

Nekem is görcsölgetett a hasam 6 hetesen és elkezdődött a pecsételő vérzés. Onnantól barnázás végig a műtétig.

Most második pozitív teszt után 5 hetesen kezdett el nagyon fájni a hasam. Olyan érzés volt, mintha jó durván megvizsgált volna a nőgyógyász. Szeretkeztünk a férjemmel egyik reggel és utána egész délelőtt fájt az alhasam. Több se kellett mentem a kórházba. Elsőre nem láttak semmit, de pár nap múlva már látszott a méhen belüli terhesség.

Összegezve csak akkor volt méhen kívüli, amikor a hasfájáshoz társult vérzés/barnázás is (és nagyon nagyon halvány, alig láthato pozitív teszt)

2021. jún. 24. 22:14
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
😆😂😆
2021. jún. 24. 22:16
 4/7 A kérdező kommentje:

Lombiknál sajnos nagyobb a kockázat a méhenkivüli terhességnek. Még papírt is iratnak alá,hogy mennyi negatív hatása lehet ilyen beavatkozásnak. :( Hogy miért? Na azt én se tudom sajnos.

Akkor egyenlőre ne ijedjek meg? Két hét múlva kell mennem uh-ra,addig csak vérvétel lesz.

Nem tudom miért érzem ennyire,hogy fáj.. nagyon rossz. Remélem nem marad így.. Nagyon idegesítő.. :(

2 napja mi is voltunk együtt a férjemmel..hát nekem sem volt kellemes utána..sztem egy jó darabig mellőzve is lesz így… 😅

2021. jún. 24. 22:29
 5/7 anonim ***** válasza:
#2 vagyok, nekem most méhen belüli embrióval másfél hétig fájt folyamatosan.
2021. jún. 25. 11:52
 6/7 anonim válasza:

Nekem idén januárban volt. Nálam másabb volt a helyzet, mert január elején rendesen megjött a mensesem, elmúlt és pont félidőben peteérés környékén éreztem egy elviselhetetlen nyilaló fájdalmat a bal alhasamnál. Majd elkezdtem kicsit vérezni. Dokimmal egyeztetve ovus fájdalomra és vérzésre gondolt. Ez egy szerdai nap volt. Szombatig kaptam időt, ha nem múlik vagy erősödik a vérzés és a fájdalom mennem kellett. Hát péntekig bírtam. Nem a vérzés volt erős, hanem a fájdalom. Alig tudtam menni, ülni, állni, rettentően fájt ha pisiltem. Bementem az ügyeletre péntek este, ahonnan szinte kinéztek, hogy mi a sz@rt keresek ott... Majd csináltak egy terhességi tesztet, ami nagy meglepetésre pozitív lett.. Majd UH, ahol látszódott, hogy bizony a cysták mellett a petevezetékben van. Azonnal vittek a műtőbe.. Mint kiderült a szerdai bazierős fájdalom a petevezeték szétrepedése volt, ami után a hasüregbe szivárgott a vér. Sajnos a bal oldali petevezetékemet ki kellett szedni.... 2 éve szeretnénk tesót.. Ez idő alatt egy 9. héten elhalt és a méhen kívülim volt :( Amit most az egy petevezeték nem igazán segít..

Szóval ha fáj szerintem ne habozz, menj az ügyeletre!!

Nekem sajnos van olyan ismerősöm, aki lombikkal is méhen kívüli terhes lett 2 alkalommal is!

Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!!

2021. jún. 30. 16:31
 7/7 anonim ***** válasza:
a petesejt nem marad ott egy helyben hanem keresi a helyét. Nekem a bal oldalon volt a peteérésem éreztem és és a bal petevezetékemben látták a sárgatestet mégis a jobb oldalon volt a magzat. Valószínűleg átvándorolt. És így van lombiknál még talán nagyobb esély is van a mk-re.
febr. 4. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!