Szerintetek jó ötlet, hogy még fiatalon a férfiak spermabankba a nők petebankba helyezzék el az ondójukat, petesejtjüket, hogy később, amikor már gyermeket szeretnének, fiatal sperma illetve pete álljon rendelkezésre?
Ennek a videónak a megtekintése közben jutott eszünkbe ez az ötlet
Mivel a gyermekvállalás ideje egyre inkább kitolódik sokszor már olyan idős korra, amikor nem egészségesek az ivarsejtek, így fiatal ivarsejtek állnának rendelkezésre a teherbeeséshez. Tehát úrfik, irány a spermabank!
Editke, az meg van, hogy a peteleszivas komoly beavatkozás, amit intenzív hormonkezeles előz meg?
Amugy honnan veszed ezeket az agyament kérdéseidet?
írtam, hogy a videót nézve jutott eszünkbe, amit ott be is linkeltem
szerintem a spermát minden pasi odahaza is lefagyaszthatná a frigóban, hogy későbbre legyen jó minőségű, a gyermekvállaláshoz, tudniillik
A pasiknak néhány naponta újratermelődik a spermium. A nőknek viszont annyi idős a petesejtjük ahány éves maga a nő.("A kutatók fiatal és idős egerek petesejtjeit vizsgálták, és kimutatták, hogy a kohezinszint a kor előrehaladtával csökkent." Forrás: [link] )
Pasik, felesleges a sperma bank.
A házi fagyasztás nem működne a spermánál, mert ahhoz sokkal speciálisabb körülmények kellenek, hogy életképes maradjon.
A nőknél pedig a komoly hormonkezelés miatt csak indokolt esetben csinálnak ilyet. Például ha valakinél a petesejtekre veszélyes kezelést kell csinálni, vagy ha korai menopauza várható. Utóbbira való hajlamot elvileg lehetne fiatal korban vérvétellel szűrni, sajnos rutinszerűen ezt nem vizsgálják.
Végülis még csak majdnem 10 éve dőlt meg az az elmélet, hogy annyi petesejttel gazdálkodsz, amennyivel megszülettél.
Szerintem jó ötlet amúgy! Nem mindegy,hogy 30-40 évesen kell kínlódni,hogy valaki rendben legyen hormonálisan,de ne legyen elöregedve a petesejt is. És hát férfi oldalon is elég durván tud változni évek alatt a spermák minősége illetve száma is..
Amúgy mellesleg a férfiaknak 3 havonta cserélődik cucc.. ott is elég hosszú folyamat,ha valami nem jó és rendbe kell rakni..
Eléggé benne vagyok,mert én pl lombikozok.
Viszont egy szuper embrió még kevés egy terhességhez.. ahhoz a szervezetnek is jól kell működnie,hogy befogadja és ugyanúgy kell a hormon rásegítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!