Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » 15-ös tsh szintet mennyi idő...

15-ös tsh szintet mennyi idő alatt lehet levinni ideális értékre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Másfél éve próbálkozunk. Most jöttek meg a vérvételi eredményeim:

TSH: 15

T4: 13

T3: 5,7

aTPO: 1300 felett

Inzulin:

0': 6,3

60': 114,2

120': 49,6

Akinek hasonlóan magas volt a tsh, mennyi idő után lett normál értéke?

Köszönöm a válaszokat.

2021. máj. 17. 13:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%

Ezért kellene ezeket a leletértelmezéseket a dokira hagyni, mindjárt még sérved is lesz, meg agytumorod.

Nyilván van orvos aki ezeket kérte és el fogja mondani mi miért van és a többi.

Nem mondom hogy amit írtak a többiek nem így van, de hagyjuk meg ezt az orvosnak aki ezt tanulta és lát is közben.

2021. máj. 17. 17:58
 12/16 anonim ***** válasza:
64%
Utolsó, pont az inzulinrezisztencia olyan terület, amiben nagyon nagy különbségek vannak orvos és orvos között, sok orvosnak sajnos rettentő elavult a tudása e téren, és csak egy divathóbortnak tartja az IR-t, sok orvos még mindig a homa-indexet tekinti mérvadónak, sokan pedig csak onnantól foglalkoznak a beteggel, amikor már az éhomi cukor is rossz (közben meg 1,5 millió cukorbeteg él az országban, évente 3600 lábat kell amputálni). Úgyis el fog menni orvoshoz, addig meg szerintem örül, ha azok, akik már előrébb tartanak a kivizsgálásokban, sokat olvastak a témában, és akár már több orvost is megjártak, leírják a tapasztalataikat. Hidd el, aki érintett, azért nagy eséllyel vágja a dolgokat valamennyire. Nekem sok orvos barátom van, akik néha felajánlják, hogy utánanéznek bizonyos kérdéseknek, és általában arra szoktak jutni, amire én is jutok a tájékozódásom során. Emellett sajnos sokaknál látom, hogy az orvosuk sz*rik bele az egészbe, és ki sem ír olyan vizsgálatokat, amiket az enyém mondjuk kapásból kiírt bizonyos értékek/tünetek/diagnózis miatt, és meg is magyarázta, hogy miért. Szóval nagyon fontos, hogy az ember tájékozódjon önmaga is, mert sokszor bizony proaktívnak kell lenni a kivizsgálások alatt, vagy magánban megcsinálni, amit nem csinálnak meg. És nem tudom, mennyire vagy otthon a témában, de minden, amit itt felvetettek, teljesen megalapozott az értékek alapján. IR+hashimoto az értékek alapján igazolt, a PCOS meg sokszor ugye az IR következménye, ezért könnyen lehet az is, mindenképp érdemes vizsgálni, ha baba a cél, valszeg fogják is nézni.
2021. máj. 17. 18:55
 13/16 anonim ***** válasza:

Írtam hogy nem cáfolom a válaszok hitelesség de ezt nem a gyakorin kellene elemeztetni.

Dietetikus kell, aki elé odaáll az ember, mert nem vagyunk egyformák.

Valaki majd azt írja ne egyél korpás kekszet mert az neki nem jó, a másik meg azt mondja neki pár szem szőlő nem viszi fel a cukrát...

Doki, dietetikus, diéta, de nem gyakorikerdesek.hu.

És jó dietetikus, az nagyon fontos. Ha kell magánban, de aki odanyom eléd egy kinyomtatott heti étrendet a 70 előre nyomtatott példányából, ott el se köszönj, úgy vágd rá az ajtót.

2021. máj. 17. 19:04
 14/16 anonim ***** válasza:
De itt most senki nem is adott étrend-tippeket. Szerintem amikor valaki éveken át végigmegy a kivizsgálási folyamaton, azért rengeteg tapasztalatot szerez, ami tök hasznos lehet annak, aki csak most csöppent bele az egészbe. (pl. hogy bizonyos problémák milyen nehézkesen derültek ki annak ellenére, hogy végig ott voltak a jelek). A termékenység több orvostudományi területet is érint, amik sokszor mintha nem nagyon dolgoznának együtt, sajnos sokszor hiányzik az olyan szakember, aki az egész képet látja, ezért tök fontos a beteg részéről is, hogy utánaolvasson mindennek, mert sokszor neki kell kezdeményezni a megfelelő vizsgálatokat, mert pl. néhány orvos egyáltalán nem lát tovább a saját szakterületénél, vagy a meddőségiben csak a lombikra koncentrálnak, közben meg olyan gond van a háttérben, ami a terhesség megtartását is akadályozza.
2021. máj. 17. 19:22
 15/16 A kérdező kommentje:

Kedves 11es!

Senkitől nem kertem tanácsokat és elemzést. Ha elolvasod a kérdésemet, akkor látod hogy a gyógyszer hatású idejét kérdeztem. Erre nyilván azok tudnak válaszolni akiknek szinten szedniük kellett a gyógyszer ugyanerre a betegségre.

Az inzulinra is a véleményét írta le mindenki, ők már nyilván hallották orvostól hogy milyen érték felett állapítanak meg inzulin rezisztenciát. És hasznos válaszokat adtak, tudom mire készüljek amikor május végén eljutok orvoshoz. De a kezelést nyilván az orvosra bízom, nem a válaszadókra. Tapasztalatokat meghallgatni nem bűn szerintem és köszönöm mindenkinek a válaszát.

2021. máj. 17. 20:49
 16/16 A kérdező kommentje:
És senki nem irt egyébként butaságot, egész jó orvosok 😜 atjarhatosagin mondta a doktor úr hogy PCO is van csak az én nőgyógyászom elfelejtette észrevenni
2021. máj. 17. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!