Van itt olyan,aki önhatalmúlag kezdett barátcserjés tablettát szedni vagy progeszteron krémezni?
Melyiket használtatok? Eredményes volt? Ronthat a helyzeten?
Pms tüneteim nincsenek, a ciklusom kicsit rendszertelen,barnázok előtte ill a 21.napi vérvetelen kicsit alacsony a progeszteron,de erre az orvos semmit se mondottt,csak továbbküldött mert a 3.napin kicsit magasabb volt a cukrom. De amúgy nem valami segítőkész. És már unom h tudom h nincs rendben v.mi, de nem történik semmi ezügyben.
2-es vagyok, nálam azért hozzátartozik hogy lórúgásnyi metformint kezdtem el szedni, mert bár volt cukor/inzulingörbém nem is vészes eredményekkel, de az éhomi értékeim picit magasabbak voltak a kelleténél. Szóval lehet az hatott végül. Meg mire sikerült már 3 hónapja szedtem a CoQ10-et, az se volt szerintem mindegy, tehát nem csak ez a 2 dolog hozta meg a sikert.
Mindenesetre nekem PCOS múlttal a doki azt javasolta, hogy napi 1 tabit szedjek ciklus első harmadában (nekem ez a 10. ciklusnapig volt), mert az volt a tapasztalata, hogy javít a petesejt minőségén.
Na most értelemszerűen ezt ajánlani nem tudom, mert könnyen lehet, nem ugyanaz a kórtörténetünk.
Progeszteronkrémet (én a WTNel kezdtem, azóta áttértem a NOWra amiben konkrétan progeszteron van) azért fontos ovu után kezdeni, mert ovu előtti növelt progeszteron-szint megakadályozza az ovut. Emiatt legalább ovutesztelni érdemes, de ovuteszt+hőmérőzés a tuti. Anélkül elég nagy hazárdjáték.
Ugyanígy egyébként pár éve, most jut eszembe, önhatalmúlag is szedtem barátcserjét (végig a ciklusban, úgy emlékszem), semmit nem csinált, szerintem még jobban összekavarta a dolgokat.
Szóval vigyázni kell vele, legjobb lenne egy jó magán, meddőségben is jártas endokrin dokit keresni...
Nekem is menszesz előtti barnázás volt a gond és babát terveztünk. Megcsináltattam a hormon paneleket, de semmit sem mutatott, a doki pedig semmi szervi problémát nem talált. Ő az inofolicot javasolta, rákérdeztem hogy kenhetek-e progi krémet. Azt mondta bajt nem fog csinálni. Ciklus monitorral "védekeztünk" már egy ideje, ezért tudtam pontosan az ovut, első próbálkozós honapban sikerült a baba.
Olyan 14. Hétig kentem, de úgy a 8 héttől én csak fel adagokat. WTN kremjet használtam. Minden rendben van a babával is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!