Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Erős premenstruációs szindrómá...

Erős premenstruációs szindrómával esett valaki teherbe? Hogy élitek meg ezt a nehézséget a mindennapjaitokban? Többi lent.

Figyelt kérdés

Van egy gyermekem, aki három éves. Szeretnénk még egy babát, de egy éve olyan erős alhasi fájdalmaim lettek, hogy az nem normális. Ovuláció utáni puffadással, vizesedéssel kezdődött. Ez aztán rövid időn belül elmúlt. Maradtak az alhasi fájdalmak és az egész testbe kisugárzó hol itt fáj, hol ott fáj és feszít érzés.

Melleim érzékennyé válnak és szinte már félidő után érzem, hogy ez a hónap is sikertelen volt. Menstruáció előtt két nappal pedig már egyértelmű, hogy meg foj jönni. Belefáradtam ezekbe a fájdalmakba.

Egy jó nőgyógyásznak köszönhetően viszonylag rövid idő alatt eljutottam egy petevezető átjárhatósági vizsgálatig és laparoszkópiás feltárásig. A petevezetőmet átjárhatóvá tudták tenni, laparoszkóposan pedig nem erősítették meg az endometriózist. A hormonpanelem teljesen tökéletes. IR vizsgálatom is teljesen tökéletes.

Kezelt pajzsmirigy alulműködésem van, határértéken belüli a TSH értékem mindig. Hol 2 közeli, hogy picit felett. De ugye tudjuk, hogy napszakonként és időszakonként is változik ez az érték, így ezen nem akadt fenn a doki.

A PMS szindrómámra nem tud mit mondani. Ha nem szedném a Premens tablettát, megőrülnék már ciklus közepétől. Ez valamelyest enyhít rajta. Magne B6-ot szedek még kb. egy hónapja.

Aki ilyennel küzd, az ezt hogy éli meg? Hiába minden rendben van a laborértékekkel, prolaktin minden oké, mégsem érzem jól magam, mégis leterít ez a nyavalyás fájdalom, mellfeszülés, ingerlékenység. Hogy lehet így teherbe esni? Elvileg nincs semmi akadálya. Ne foglalkozzak ezekkel a tünetekkel és majdcsak sikerül?

A doki szerint semmit nem jelentenek a tünetek, nincs összefüggés ezek közt és a terhesség sikeressége közt. Szerinte mindegy, hogy fáj már ciklus közepe óta, mert egyáltalán nem jelenti azt, hogy ettől még nem jön létre terhesség.

Az első gyermekem könnyen fogant, semmi gondom nem volt. Most nem értem, hogy mi lett velem.

Aki esetleg hasonló cipőben jár. Netán sikeres terhesség áll mögötte, nagyon szeretném, ha írna valami megnyugtatót, tanácsot, tippet, bármit szívesen fogadok.

2021. ápr. 29. 20:03
 1/6 anonim ***** válasza:
94%
Én emellé amit írtál még halál idegbeteg is vagyok.Nagyon utálom de amúgy a baratcserje tényleg segít kicsit a helyzeten.Én így lettem terhes is, szülés óta még rosszabb.Szóval magát a teherbeesést tényleg nem akadályozza.
2021. ápr. 29. 20:16
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod. Hadd kérdezzem meg, hogy valóban ugyanezek voltak a tünetek, fájdalmak, ingerlékenység, minden...míg egyszer csak pozitív lett a teszt?

Teljesen elvesztettem a kitartásomat és reménykedésemet már. Amint jelentkeznek a tünetek, elkönyvelem, hogy na ez is egy sikertelen hónap. Pedig még csak ovuláció után vagyok most 3 nappal.

A kérdésből kimaradt, hogy 33 éves vagyok egyébként.

2021. ápr. 29. 20:19
 3/6 anonim ***** válasza:
94%

Nekem nem változott semmi a pozitív tesztig.Minden tünetem megvolt, talán az idegesség,feszültség volt kicsivel enyhébb.De amúgy annyira kicsi volt a különbség, hogy nem igazán gondoltam volna, hogy sikeres lesz az a hónap.:)

Nem volt IRem de én nekiálltam tornázni+ diétáztam, figyeltem arra, hogy a csípő környéke jól meg legyen dolgozva, hogy a vérkeringés jobb legyen(én ülőmunkában voltam) és kb fél év alatt így jött össze.Viszont mivel egy korúak a gyerekeink, gondolom te is edzésben vagy tartva rendesen.

Meg én nem ezt az itthoni premens tablettát szedtem hanem egy nagyobb dózisú barátcserje kivonatot(1000mg), még az ebayen vettem, esetleg,hátha ez is segít.

2021. ápr. 29. 21:37
 4/6 anonim ***** válasza:
89%
Nekem is viszonylag erős pms tüneteim voltak mindig, és én sem esek teherbe lassan 3 éve. Amikor egy orvos barátnőmnek mondtam egyszer, hogy középidő környékén már pms-szerű tüneteim vannak, elkezdett finoman vigasztalgatni, hogy ne keseredjek el, ha nem sikerül az a hónap sem, ebből azt szűrtem le, hogy ez azért nem jelent annyira jót, bár mindenhol máshol meg azt olvasom, hogy kb. lehetetlen megkülönböztetni a pms tüneteket a korai terhestünetektől. Nekem egyébként nagyságrendekkel jobb, amióta progeszteront szedek ciklus 2. felében, és bromokriptint kapok a magas prolaktinomra. Aviva-tornát nagyon szokták erre javasolni, van egy külön feladat is erre, azt nem tudom, mennyire hatékony.
2021. ápr. 30. 13:08
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm, kedvesek vagytok minden, akik írtatok. A bartácserjének is utánanézek, a Premensben tényleg kevés van. Elkezdem a tornát is, mindent megteszek. Régebben többet mozogtam, fuottam, de gyerkőc mellett, főleg most, hogy többet vagyunk otthon, egyszerűen nem tudok bármit csinálni.

Köszi utolsó rákérdezek a dokinál, hogy mégis nem lehetne-e valami progeszteront adni, mert lehet rendben vannak az értékeim, alkatilag nekem lehet mégis többre lenne szükségem.

Most is fájdogál az alhasam, petefészek körül, feljebb, brutális fárasztó már egyébként. Belgyógyász is agyon ultrahangozott, mindenem ép, max. kisugárzik valahova ez a nyavalyás fájdalom.

Köszi még egyszer :)

2021. ápr. 30. 14:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Sajnos én is hasonló cipőben vagyok. Még hátra vannak a vizsgálatok. De ovuláció után már 2 nappal elkezdődik a derékfájás, petefészek körüli fájdalom, erős mellfájdalommal, és mindenen kiborulok.

1 hónapja szedem a barátcserjét, ciklus második felében a palástfű kapszulát. Valamennyit segít, de nem érzek még áttörést.

Kedves kérdező, hogy vagy azóta? Volt valami, ami segített? Remélem kistesó meglett azóta!

2022. júl. 2. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!