Magas az inzulinrezisztenciám 140.Irt fel rá a nőgyógyászom merckformin xr 1000mgot.Babatervezésnél vagyunk tavaly június óta.Mennyi idő alatt hat?
Nekem 2019-ben volt olyan, hogy nagy túlsúly, PCOS, és 120.perces értéknél 120 körüli inzulin.
Kaptam rá 500 mg merckformint, lefogytam 8 kg-ot, tartottam a diétát, sportot több hónapig mielőtt próbálkozni kezdtünk, 2020-ban. Semmi. Alternatív dolgokat is kipróbáltam már (keto, időszakos böjt, az utóbbi elég jól bejött). Baba szűk 1 évig nem sikerült, pedig az értékeim sokat javultak, 120 perces inzulinom már 30 körüli volt és cisztám se volt, ekkorra már -11kg-nál tartottam a sikertelenség ellenére.
Nőgyógyászról endokrin dokira váltottam emiatt, aki megtriplázta a dózisom, 1500 mg-ra, meg felírt egy adag étrendkiegészítőt is.
Őszintén megmondom, a diétát nem tartottam olyan szigorúan, de sportolni továbbra is sportoltam, és láss csodát a 2. hónapban az emelt dózis mellett összejött.
Magyarán: elég kiszámíthatatlan, egyénfüggő. Magasabb dózisnál szerintem jobb az esély, de abban is igazuk van a többieknek hogy érdemes az egészséges étkezésre (160g vagy minimum mediterrán diéta) és a sportra figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!