Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Elkeseredtem,több mint 2 éve...

Elkeseredtem,több mint 2 éve nem esem teherbe.Lehetséges még,hogy természetes úton sikerüljön,tudnátok írni,akinek sikerült ennyi idő után?

Figyelt kérdés
Már 34 vagyok és kiborultam tegnap,hogy épp menstruálok,a férjem pedig mesélte,hogy az egyik barátjáék kisbabát várnak.Kb 1 éve tudtuk,hogy ők is szeretnének..és ők már a sokadik pár,akik vagy babat várnak vagy már meg is született.Nálunk pedig semmi :(
2021. ápr. 8. 10:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
46%
Vedd rá magad a medddőségi szakrendelésre. Hidd el, haladni fog minden gyorsan. Így nagyobb az esély, mint a sima próbálkozással. Nem éri meg az időpocsékolás.
2021. ápr. 8. 15:24
 12/15 anonim ***** válasza:
46%
Én 34 voltam mikor elkezdtünk próbálkozni. 35 évesen mentünk kivizsgálásra, és 37 évesen született meg a lányunk - végül lombikból. Én örülök, hogy nem vártunk tovább.
2021. ápr. 8. 21:29
 13/15 anonim ***** válasza:
64%

Én 35 voltam, amikor végre lett egy olyan kapcsolatom, ahol a másik is akarta... 38 évesen elmentünk meddőségibe, ahol tetves lassan mentek a dolgok, 1 rezidens orvos vitte az egészet, ha szabin volt, buktad. Átmentünk egy másikba, ott pár hormonpanel, meg spermavizsgálat után lombikot javasoltak. Szerencsére jött a koronavírus, pont a tényleges lombik-felkészülés előtt bezártak a központok, pár hónap múlva megfogant a baba spontán...

Utólag látom már, hogy mik lehettek az akadályai a fogantatásnak. Egyrészről a társadalmi nyomás, ahogy a környezeted próbál stresszelni, hogy valami nem oké veled, rohanjál orvoshoz, rohan az idő. Mert ahogy ez megszűnt a vírus ürügyén, hopp...!

Másrészt az orvostudománynak - tisztelet a kivételnek - eszébe sem jut a lelki oldal feltárása, pedig a hormonok, nőgyógyászati eredmények már simán lehetnek ezáltal befolyásoltak. És ha már volt egy alap gond, ami kiváltott valamit, aztán meg rástresszelsz a gyerek késlekedésére - ugye nem kell tovább elemezni.

Ráadásul a lombik kivizsgálásokon meg azt tapasztaltam, hogy - míg Czeizel szerint az esetek 90%-ában megállapítható, hogy mi az akadálya a teherbeesésnek, és a kiváltó ok kezelése meghozza a sikert - a meddőségi centrumokban eszükben sincs a kiváltó okokat megkeresni. Egy rossz hormonpanelre rásütik, hogy petefészek kimerülés és hogy annak mi a kiváltó oka, senkit nem érdekel.Engem meg sem néztek mondjuk inzulinrezisztenciára, én magam csináltattam magánúton egy terhelést, aminél kiderült, hogy van.

És azért egy lombikos beavatkozás vagy az IR kezelése nem összehasonlítható. Míg az előbbi széttolja a szervezeted, kicsi a sikerrátája és jobban biztosan nem leszel tőle, addig egy IR-t kezelve az egész szervezeted jobban lesz és a spontán fogantatásnak is nagyobb esélye lesz ezáltal.

2021. ápr. 10. 18:54
 14/15 anonim ***** válasza:
48%

Utolsó nagyon nagy igazságot írtál. Valóban a környezetünk is hibás nagyon is, sőt...talán a fő oka ez a társadalmi nyomás..minket is piszkálnak a lombikkal, mert nekünk jó hormoneredmények és spermiogram érték ellenére rögtön rávágták , hogy lombik.

Annyi, hogy van egy endometriózisom ami éppen a meddőségi kivizsgálások miatt derült ki, viszont tulajdonképpen szinte tünetmentes, mert nem minden hónapban görcsölök és csak ritkán van hogy elviselhetetlen a fájdalom. Én már elvesztettem a bizalmam az orvosokban és nem vagyok hajlandó lombikozni és elfogadni, hogy csak azért nem jön össze mert már öreg vagyok így, hogy most töltöttem be a 35.életévem....merthogy ezt is előszeretettel akarják a képedbe tolni a jóakaró emberek a kedves tanácsaikkal.

2021. ápr. 11. 13:12
 15/15 anonim ***** válasza:
69%
Nekünk 4 év után spontán fogant. Persze voltunk közben kivizsgáláson, ahol egy egész sor problémára fény derült. Lombikra akartak küldeni, egyáltalán nem foglalkoztak ezeknek a kezelésével. Még gyógyszert sem írtak fel. Természetes módszerekkel javítottunk valamit az eredményeinken, aztán egyszer csak csoda történt. Most vagyok 34 éves, és az első babánkat várom. 😊🤰
2021. ápr. 21. 04:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!