Mikor kellene elkezdenem aggódni?
Hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy ne görcsöljön rá, ez a legnagyobb klisé amit egy teherbe esni vágyó nőnek mondani lehet. Ha szervi gond van, akkor "nem görcsölhet" a végtelenségig, akkor se fog összejönni.
3-as válaszához még hozzátenném, hogy elsőként a férfit kell kivizsgálni, mert bár mi azt hisszük, hogy úgyis a mi oldalunkon van a gond, ez egyáltalán nem biztos, ma már elég sok férfinak rossz a spermaképe. Például ez is egy olyan dolog, hogy egyébként sosem tudná meg, mert nem okoz egészségügyi problémát, de mégsem sikerül teherbe esni...
Mostanában jó ötlet lehet valóban egy középidei (vagy ovu utáni) nőgyógyászati UH vizsgálat, rákszűrés ha már ott vagy. Egy általános vérkép vércukor- és inzulinterheléssel, és egy hormonpanel. Mire ezek megvannak, el is megy 1-2 hónap.
Fél év környékén, ha gondoljátok, párod spermáját is meg lehet nézetni, nem bonyolult és nem drága, de fontos tényező.
Én azt mondanám mikor már közeledtek a 12 hónap próbálkozáshoz, akkor érdemes állami meddőségibe bejelentkezni. 2-3 hó a várakozási lista amúgy is. Mi is próbálkoztunk 19-ben, majd eü gondok megoldása miatt szünet, azóta már 10. hónapunkat tapossuk, és még semmi, én a napokban adtam be a jelentkezést. "Legroszabb" hogy az eü gond (nálam) megoldódott és semmi konkrétat nem találtak eddig, szóval elvileg minden oké, mégsem esek teherbe. :( Kívánom hogy mihamarabb siekrüljön nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!