TSH és hormon vizsgálat eredményéhez aki ért tudna segíteni?
TSH 2.65 (0.55-4.78)
T4 17.40 (11.5-22.7)
T3 5.70 (3.5-6.5)
LH 3.9
FSH 5.50
Prolaktin 368
Ösztradiol 129.3
Total tesztoszteron 1.640
SHBG 16.1
DHEA-S 9.54
D vitamin 90.90
Milyenek ezek az eredmények?
Úgy hallottam a TSH-nak 2 alatt kéne lenni babához, nyáron még 1,9 volt. Függ az is a ciklustól?
Az SHBG alacsonyabb a referecia tartománynál, a többi határértéken belüli. Sokat késett a mensim, így a ciklus 1.napján sikerült levenni, lehet emiatt ismételni kell majd.
Nőgyógyász írta ki a vizsgálatot, 2 hét múlva tudok csak vissza menni hozzá. Lesz majd még inzulin és vércukor vizsgálat is.
Gyógyszert a TSH-ra csak endokrinológus tud adni?
Köszönöm a segítséget.
2,65-re szerintem nem fog az endokrinológus gyógyszert adni, ne nem vagyok szakértő. Én 3,92-re kaptam (mondjuk nálam 4,00 volt a ref tartomány teteje), a legkisebb dózisból napi egy felet, és 6 hét alatt lement 1,5-re.
A többi érték is teljesen jó. (a tesómnak néhány hónappal teherbeesés előtt közel 3 volt a ths-ja, én meg a másféllel se esek teherbe, szóval néhány tizeden nem múlik)
Nekem a tsh 4.5 volt, mikor terhes lettem, utána váltottunk dózist.
A többihez nem tudok hozzászólni.
Köszönöm a válaszokat! :)
Folsavat,E,D,C,B12 vitamint szedek.
Nyáron még a femibion 0-át szedtem abba volt jód, lehet vissza térek rá.
Nekem már 2,15-ös TSH-ra írt gyógyszert. De azt is hozzátette, hogy ő sosem laborértékeket kezel, hanem embereket, így az alapján írta fel, hogy kikérdezte, hogy milyen tüneteim vannak. Felsorolt vagy 15 dolgot és pipálgatta, hogy mi van, mi nincs. Ha alulműködésed van, pont hogy jód nélküli vitamin kell. De mivel ezt itt senki nem tudja megmondani így beszélj endokrinológussal.
Úgy tudom egyébként hogy mind az fT3 ill fT4nek a referenciatartomány felső harmadában ideális lennie.
D vitamin 100-130 között jó. Ajánlom a Gal D3+K2-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!