Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Duci testalkatú lombikosok!...

Duci testalkatú lombikosok! Tényleg sértő?

Figyelt kérdés

A fodrászom nem egy karcsú hölgy. Évek óta próbálkoznak a teherbe eséssel és most már felkerestek egy orvost. Részleteket nem tudok. De az orvos közölte vele, hogy a lombikot akkor vállalja, ha előtte lefogy jópár kilót.

Most teljesen kiakadt, mert az orvos hogy merészelt ilyet mondani.

Én csendben hallgattam, mert köztudott, hogy a túlsúly a terhességnél is sok problémát okozhat. Szóval csak csendben egyetértettem az orvossal és nem értettem, ha annyira szeretne gyereket miért nem tud felkeresni egy dietetikust, aki segíthetne neki.

Ő maga is láthatja, hogy kövér, akkor miért érte váratlanul?

2020. jún. 6. 10:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%
Azért mert rengeteg ember még mindig esztétikai problémaként tekint a kövérségre nem egészségügyiként. Azt hiszik csúnyának nevezik őket azzal, hogy kövérek, pedig úgy is lehetnek szépek ha jelentős túlsúlyuk van, de egészségesek nem. Holott az egészség kéne hogy legyen a lényeg. Az esetek nagy többségében a mértéktelen evésnek, étel függőségnek (éhség nélküli zabálás) és mozgásszegény életmódnak köszönhető a kórostúlsúly (30 fölötti BMI). És ugyanolyan rossz hatással van a szervezetre mint a dohányzás csak itt kátrány helyett zsír lepi be a belsőszerveket és rakódik le az erek falán, túlzott terhelés éri a csontokat, ízületeket és elgyengült izmokat valamint a hormonháztartást is megterheli, magas vérnyomást, légzési nehézségeket, szívproblémákat, ízületi fájdalmakat és még sorolhatnám estig, mi mindent okozhat. Ezért az egy csomó orvos első reakciója, hogy fogyjon le, mert sokszor a túlsúly váltja ki az adott betegséget.
2020. jún. 6. 15:29
 12/15 anonim ***** válasza:
73%

Nem biztos hogy sok felesleg van rajta.

15 évesen 165/57 voltam, egy kicsit husibb mint a normálisan vékony osztálytársaim.

Volt valami baj a májammal, amit azóta se találtak ki, hogy mi baj, és a doki rávágta, hogy túlsúlyos vagyok, fogyjak le, és az megoldja a problémát a májammal.

Egy hétig sírtam, melyik tininek esik ez jól?

Kb 5 kg felesleg volt rajtam, mind a karomon meg a combomon/fenekemen.

2020. jún. 6. 16:32
 13/15 A kérdező kommentje:

Ő tényleg kövér 100+ kg. Mindenféle vizsgálatokat csinált az orvos, tehát nem egyből a kövérségre fogta.

Valóban nem vagyok kövér, így nem értem milyen. De én így is figyelek miket eszem és végzek testmozgást és nem vagyok hízásra hajlamos (ami szerencse kérdése is), szülés után fél évre már a régi voltam.

De annyi alap tudásom van, hogy nem tesz jót az egészségnek és ha most elkezdenék hízni, utána járnék mitől.

Aki tudja, hogy betegség miatt hízott el és nem az elhízás miatt lett beteg, azt az orvos azért látja. A régi leleteiből mindenképpen.

Félre ne értsetek, nem magamat fényezem és senkit sem nézek le. De a tények miatt megsértődni butaság.

2020. jún. 6. 20:57
 14/15 anonim ***** válasza:
90%
Ha én lennék a helyében én azért lennék szomorú,mert ezek szerint csak lombikkal lehetne babám, és fogynom kéne hozzá. Én kezelt IR-es vagyok,mégsem tudok fogyni,pedig csak azt és úgy eszem ahogy szabad,és sokat mozgok,mégsem tudok fogyni,tehát ha nekem ezen múlna a lombik nagyon elkeserednék.
2020. jún. 7. 09:06
 15/15 A kérdező kommentje:

#14 elkeserednél, de nem felháborodnál az orvosra.

Gondolom senkinek sem lenne jó, ha összejönne a terhesség, de elvételne. Én erre tudok még gondolni, hogy azért nem vállalja, mert rizikós, hogy ki tudja hordani és egészséges baba születik.

2020. jún. 7. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!