Ma csináltam sperma tesztet, negatív lett az eredmény. Van esély hogy teherbe ejtsem a barátnőm?
Nekem már van 2 gyerekem másik anyukától. Szeretnénk a párommal babát, 3 hónapja próbálkozunk. Ezért ma csinaltam egy tesztet, ahol kiderült alacsony a sperma szamom. Persze megyünk orvoshoz, csak szeretnek megnyugodni hogy van esély a babára. Ezelőtt használtam drogokat( heti 2x is) , de már fél éve leszoktam. Köszi a válaszokat !
40/F
Mit értesz azon hogy "negatív az eredmény"?
Orvosi leleteken a negatív eredmény azt jelenti hogy nincsen semmi probléma.
Ha van már 2 gyereked akkor miért ne lehetne egy harmadik is? Az hogy 3 hónap alatt nem sikerült, az nem jelent semmit. Ha a nő nagyon rágörcsöl arra hogy babát szeretne, akkor sokszor nem tud teherbe esni akkor sem ha nincsen semmi probléma nála sem. Ha még egy jó pár hónapig nem lesz baba, akkor neki is el kellene mennie vizsgálatra (ha nem fiatal akkor ne várjon), sokszor egyszerű dolog áll a teherbeesés útjában.
A drogok használata csökkentheti a nemzőképességet, de nem a termékenységet, mint a spermák életképességét, hanem ahogy írtad is alacsony spermaszámot vagy erekciós problémákat okozva. Ha vannak életképes spermáid - a 2 gyereked erre bizonyíték - akkor mindenképpen lehet gyereked, hacsak közben nem ért olyan fertőző betegség vagy vegyi hatás ami ezt gátolja. de azt kimutatták volna, hiszen nem kevés hanem életképtelen spermáid lennének.
Néha előfordul hogy két egészséges embernek közösen nem lesz gyereke, mert a szervezetük nem passzol. Egy ismerősöm járt így 10 évig próbálkoztak a férjével hiába. Elváltak, majd a nő az első olyan alkalommal amikor nem védekezett azonnal terhes lett, 3 fia született 5 év alatt, a volt férjének is lett szinte rögtön gyereke az új párjával. Van ilyen.
Ha minden kötél szakad a mesterséges megtermékenyítés akkor is lehetőség. Ha van saját petesejt és sperma, akkor csak pár hónapos kúra a nőnek, a beavatkozás elvégzése és jöhet a baba.
Gratulálok hozzájuk! Nagyon bízom benne, hogy nekünk is lehet közös gyermekünk, nagyon szeretnénk! Nekem két fiam van, egyik 14, másik 18 :)
És végre mikor tényleg olyan nő van mellettem, akivel tiszta szívünkből szeretjük egymást, akkor meg ezen kell idegeskednünk. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!