Teherbe tudom így ejteni a páromat?
A gyógyszernek nincs hatása a spermiumok minőségére?
Persze van rá esély így is, csak gondolom nem árt utána tovább fekve maradni, vagy akár gyertya állásban.
2020. máj. 13. 20:02
Vannak interneten rendelhető tesztek amivel megtudod nézni hogy életképes-e a spermád. Bár az orvosi kivizsgálás biztosabb.
De lehet a barátnődnél is probléma. Peteérést figyelje, sok mindenből észre lehet venni, de vannak ovulácios tesztek is.
Nálunk 3-4 hónap volt mire összejött a baba, valakinek több, kevesebb idő, mégha mindkét félnél rendben is van minden. Egy évig érdemes próbálkozni, utána doki kivizsgálás.
Sok sikert! :)
2020. máj. 13. 20:04
5 hónap miatt még nem kell kétségbe esni, teljesen egészséges párnál is előfordul, hogy sokáig tart, mire összejön. A fogamzás bonyolult és összetett folyamat.
2020. máj. 13. 20:18
4/11 A kérdező kommentje:
Mivel párom már 43 éves, nagyon nem érünk rá próbálkozni. Megbeszéltük, hogy 6 hónapig próbálkozunk, aztán irány a sok kivizsgálás mindkettőnknek. Jah és igen, szex után mindig van fél óra gyertyaállás.
A gyógyszer miatt van ez a kilövellési probléma?
2020. máj. 13. 20:26
Ennyi idősen pláne nem csoda, hogy 5 hónap alatt nem sikerül, biztos tisztában van vele, hogy a kor előrehaladtával csökken az esély a teherbeesésre. Ebben a korban én valószínűleg alapból egy kivizsgálással kezdtem volna neki a dolognak. Plusz még ott van a gyógyszered is. Menjetek el minél előbb dokikhoz, maximum megnyugszotok, és megy a próbálkozás tovább.
2020. máj. 13. 20:51
én 43 évesen már nem próbálkoznék, de ti tudjátok. nézz utána hogy a gyógyszer befolyásolja-e a spermaminőséget, illetve azt is jó lenne tudni hogy a párod termékeny-e
2020. máj. 13. 21:07
8/11 A kérdező kommentje:
Párom volt nőgyógyásznál, semmi problémát nem fedeztek fel nála. Rendszeres, napra pontos menzesz, van peteérés stb stb. Az, hogy nálam van e probléma (esetleg a gyógyszer miatt) hamarosan kiderül, mert ha a mostani ciklus alatt se jön össze, akkor megyek andrológiai vizsgálatra.
Vitaminokat szedtek? Vannak férfiaknak is ilyen multi vitaminok termékenységre, de fontos nagyon pl: B12, cink, szelén, C vitamin. De kell egy pár hónapig szedni, hogy tényleg érjen valamit. Párodnak jó az általános terhes vitamin. Én gravidát szedtem ami bevált, benne van nagyjából minden ami kell, de pl. nagyon sokan dicsérik a Trimesztert.
De a kivizsgálást nem érdemes halogatni.
Első gyerkőc lenne?
2020. máj. 13. 22:08
10/11 A kérdező kommentje:
Igen, szedunk vitamint. Nekem elso, paromnak 2. gyereke lenne, van mar egy 16 eves fia.
Kapcsolódó kérdések: