Ha a pajzsmirigyemmel lenne gond, akkor nem kimaradna a menzesz hanem erősebb lenne, nem?
A vérzés jellegéből nem lehet pajzsmirigy problémára következtetni. Nekem alulműködésem van, de pajzsmirigy gyulladás miatt volt már túlműködésem. A meses-em teljesen szokványos maradt mindkét esetben.
A túlműködésnek voltak figyelemfelkeltő egyéb jelei: hirtelen, nagy fogyás; álmatlanság, ugyanakkor heteken át tartó 2-3 órás alvásokkal sem voltam sohasem fáradt; ingerlékenyebb voltam.
Az alulműködésnek viszont semmilyen jelét nem tapasztaltam soha, csak vérvételből derült ki.
Nekem van pajzsmirigy gondom, de a ciklusom tankönyvi 28 napos és 4-5 napig tart. Szóval összefüggés itt nem feltétlen lehet.
Mikor teszteltél és mivel? Nekem a 10-es Facelle teszt nemvárt napján is iszonyatosan halványan mutatta csak ki a terhességet, rá 2 napra már látható volt, de még mindig nem az a majd leugrik erősségű csík. Vérben ekkor 324 volt a HCG, és látod, vizeletben alig volt valami.
Az jó, ha szembetűnő probléma nincs, DE! Endokrinológus nőgyógyászod van? Vagy milyen orvos mondta a leleteidre, hogy rendben?
A "fekete gyöngysor" szerű a petefészekben elvileg peteérésből visszamaradó pici ciszták, mikor nem volt rendes ovuláció, ilyen formában visszamaradnak ezek a tüszők. Ha nincs rendes peteérés és ovuláció nyilván az okozhat vérzészavart! Okai vannak ezeknek.Lehet egy pici löket kell, hogy beinduljon a rendes pete érési folyamat és az ovuláció. Erre szoktak adni tablettát, clostilbegyt a neve(volt szerencsém hozzá, fiam így fogant ennek segítségével).
Az eredményekkel pedig felkeresnék egy magán endokrinológust. (Mert amúgy fél év, mire odajut az ember). Nekem így PCO vagy IR gyanús a dolog, lehet hogy enyhe, és ezért nem veszi komolyan. Nekem PM alulműködés mellé van egy kis IR, de beesik a 2 órási, kutya nem foglalkozik vele, pedig ez is az sajnos(ez még diéta+sporttal karban tartható).
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!