Azoospermiával lombik. Szerintetek így mennyi esèlyünk van?
A fèrjemmel kèt urulógusnál is voltunk már, mindkettő csinált vèr- ès sperma vizsgálatot is. Az elsőnèl totál nullás volt a sperma száma, de vèrből csak Fsh-t nèztek, ami viszont jó volt.
A második dokinál már találtak egyetlen darab halott katonát, vèrből pedig nèztek fsh-t, lh-t, ès tesztoszteront is, ezek jók.
Most tovább lettünk küldve meddősègibe, hogy herebiopsziával próbálkozzunk.
Így nem tudom, hogy dugulás lehetsèges, ha volt egy halott a második vizsgálatnál? Vagy jelent valamit az esèlyekre nèzve? Vagy így is előfordulhat, hogy a hereszövetben nem fognak semmit találni?
Nagyon bosszant, hogy nincs meg az oka, hogy mièrt áll fenn a problèma, ezt ki tudják deríteni a meddősègiben, vagy az elsődleges, hogy minèl hamarabb babát "gyártsanak", aztán okot nem kifejezetten keresnek?
Köszi
n25, a fèrjem f27
Ne urulógushoz menjetek, hanem andrológushoz. Dr. Riesz Pétert nagyon tudom ajánlani. Alapos, profi. Az okok feltárásában andrológus tud segíteni. A meddőségiben a technikai részét fogják megoldani, vagyis hogy ilyen eredményekkel is legyen gyereketek. És igen, ez a herebiopsziát takarja és részedről a lombik eljárást.
Annak is nézzetek utána - pl fórumokon - hogy melyik meddőségi központban és/vagy melyik dokinál a legjobbak az esélyeitek, ha ilyen eljárásra van szükségetek. Mert van olyan orvos, aki a női meddőség terén penge, de a férfi oldalon nem annyira. Erre biztos nagy hangsúlyt fektetnék.
Az azoospermiának sok oka lehet és nem csak kromoszómarendellenesség,nem is értem miért kellett ezt ide írni. Ha keresget valaki meg lehet találni,hogy elzáródás,mumpsz stb. okozhat ilyet és bárkivel történhet ilyen,akkor is ha valaha volt sperma termelés.
Az én férjemnek sem kromoszómarendellenesség okozza,vérből megnézték.
Sajnos érdemben nem tudok hozzászólni,mert még mi sem haladunk ebben az ügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!