Lehetek terhes, ha nem időben vettem be a fogamzásgátlót, hanem kB 9 óra késéssel?
Elfelejtettem bevenni az első héten egy db tablettát (egészen pontosan a levél második szemét). Nyolc óra alvás után reggel eszembe jutott. Este 9kor veszem be a tablettát, ebben az esetben fél 6kor vettem be. Még van egy hét, amíg meg kellene jönnie a megvonásos vérzésemnek, szóval még nincs itt az ideje, hogy féljek.
Viszont az elmúlt héten sokszor hánytam, hőemelkedésem is volt. Ezért kezdtem aggódni, pedig a fogamzásgátló mellet megszakítást is alkalmazunk az esetek nagy többségében. De nem mindig.
Nagyon nem lenne jó most egy baba (vagy egy abortusz), mert én is és a barátom is egyetemisták vagyunk.
Aki tud segíteni, mondani rá valamit, vagy esetleg megnyugtat, annak köszönöm!
20L
Abból nem lenne baj, később vetted be, mert benne voltál a 12 órában, viszont a hányás miatt valószínűleg nem szívódott fel rendesen a gyógyszer és ha akkor is elment benned, abból lehet gond. Ilyenkor mindig használjatok gumit vagy legalább ne menjen el benned.
Ugyanúgy szedd tovább és várd a vérzést a szünetben. Mióta szeded egyébként? Ha már hosszabb ideje, akkor kevesebb rá az esély, viszont így is van.
Természetesen elolvastam és az agyam tudja, hogy nem lehet baj. De mégis aggódok, mert furcsán érzem magam.
Egyébként a hányás általában délután történt, a gyószert meg este veszem be, tehát fe tudott rendesen szívódni.
KB másfél éve szedem, a megvonásos vérzésem 4 napig tart. (Ami rövidebb, mint a fogamzásgátló nélküli ciklusaim lennének.)
Nyugi. Nekem is előfordult, hogy később vettem be. 8 év alatt nem lett belőle baba. Pedig mi megszakítást sem használtunk mellette. Ha benne vagy a 12 órába illetve megadott időn belül (mert ha jól emlékszem azt is írja mennyi idő a felszívódás) nem hánytál nincs baj.
Gondolom ez az első hogy késtél vele. Akkor még én is paráztam kicsit. Felhívtam a dokit. Legközelebb már egy váll rándítással elintézed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!