Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » FSH és LH aránya 3. napi...

FSH és LH aránya 3. napi ciklus vérvételből?

Figyelt kérdés

FSH 4,4 LH 8,7

Azt olvastam 1:1 arány a jó teherbe eséshez.

Még nem voltam dokinál majd a uvo utáni vérképpel együtt megyek.

2019. ápr. 4. 21:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez a pcos egy gyakori jele. De a többi hormon és a terheléses cukor és inzulin eredmény is kéne.
2019. ápr. 4. 23:41
 2/9 A kérdező kommentje:

Ezek az eredmények:

Első oldal: kepkuldes.com/image/6Xyg74

Második oldal:

kepkuldes.com/image/6XyEte

2019. ápr. 5. 06:45
 3/9 A kérdező kommentje:

Igen, este én is után olvastam de magára a betegségre rakeresve egyáltalán nem jellemzőek rám a tünetek. Vagy pl erős szőrzet, zsíros bőr, pattanások stb. Nincs rajtam felesleg. Illetve többször voltam már uhn, soha nem látták cisztat. Szóval nem tudom lehetséges e hogy ne legyek az ezekkel az eredményekkel, vagy fordítva ezekkel a tünetekkel.

Igazából nem akarok rastresszelni mert sztem semmi bajom nincs, de akinél szültem orvos a kaali intézet igazgatója és nagyon neves endokrinologus, hozzá fogok visszamenni. Remélem csak jó hírrel szolgál. Teljesen véletlen hogy ő lett a fogadott dokim a kisfiammal mert ő elsőre megfogant.

Lehetséges hogy később gyerek után alakul ki ilyen betegség?

Bocsánat hogy itt zagyvalok se agyalok folyton.

2019. ápr. 5. 06:48
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen kialakulhat akkor is ha neked már van egy gyereked. A hormonbetegségek ilyenek. Egyik nap nincs, pár hónap múlva meg ott van.

És ez az lh fsh arany ez bizony arra utal, hogy valami eltérés van, mert egy minden csak nem arányos sajnos.

2019. ápr. 5. 07:53
 5/9 A kérdező kommentje:
Ez a betegség mindenképp cisztásodással jár? Az utóbbi 4 hónapban többször is voltam uhn, utoljára 24-én. Egyszer sem láttak cisztat, mindig csak egy domináns pete volt.
2019. ápr. 5. 08:45
 6/9 anonim ***** válasza:

PCOS diagnosztizálására többfajta módszer is létezik. A jelenleg leggyakrabban hazánkban is alkalmazott diagnosztikai hátterét az un. Rotterdami kritériumok adják. A diagnózis akkor állapítható meg, ha:

1./ két tünet jelen van a következő háromból:

-a peteérés és tüszőrepedés időleges elmaradása, vagy végleges megszűnése

-androgének (férfihormon) klinikai és/vagy laboratóriumi jelei

-ultrahanggal igazolt PCO

Nem minden esetben van ciszta.

2019. ápr. 5. 09:01
 7/9 anonim ***** válasza:
Szóval ha pl emelkedett a férfi hormonjaid, és néha elmarad emiatt az ovud, hiába nincs ciszta, ez pcos.
2019. ápr. 5. 09:02
 8/9 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, nagyon nem vagyok ott a témában, köszönöm a választ. Feltöltöttem az eredményeim. Melyek a férfi hormonok?
2019. ápr. 5. 09:19
 9/9 anonim ***** válasza:

Olvass utána Google-ban. Ami fontos neked androgénekből (férfi nemi hormon) az a tesztoszteron, Shbg, androsztendion.

Itt egy videó a pcos-ről. Az első fél óra elég hasznos, összefoglalja hogy mi ez a betegség, hogy állapítják meg, mi a kezelése, hogy lehet teherbe esni vele. Nézd meg.

[link]

2019. ápr. 5. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!