Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Több kémiai terhesség, mit...

Több kémiai terhesség, mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A véleményetekre lennék kíváncsi, a következő a helyzet:

Kb másfél éve "próbálkozunk" babával (pontosabban nem teszünk ellene), a férjemnek ismert problémája van a spermaképével (alacsony spermiumszám, kevés mozgó). 2018 januárjában volt egy kémiai terhességem, és most, 2018 decemberében még egyszer előfordult (mindkétszer 5 nap késés, és egy halovány pozi teszt után rendesen megjött). A nőgyógyászati szűréseken mindig mindent rendben talál az orvos, a ciklusaim szabályos 27-28 naposak, mindig percre pontosan megjön, és mindig ugyanolyan. Sosem barnázok, nincsenek köztes vérzéseim.

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek a két kémiai terhesség miatt kellene orvoshoz fordulnom? Lehet esetleg valami olyan hormonális probléma, ami nem befolyásolja a mensit, de a beágyazódást igen? Esetleg a férjem állapota miatt fordultak ezek elő?

Köszi a válaszokat! :)

2019. jan. 17. 14:50
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Két kémiai terhesség biztosan nem gáz. Valószínűleg a legtöbb nőnél legalább egyszer előfordul, csak nem is tud róla. Azt nem tudom, hogy a spermaszám és spermaminőség ezt befolyásolhatja-e, azt gondolnám laikusként, hogy ha megtermékenyíteni képes a párod, azzal az ő részét kvázi letudta, a beágyazódási nehézségek mr nem rá vezethetők vissza.

De nem beszélnék beágyazódási nehézségről két kémiai után. Ez tényleg rendkívüli gyakori, nekem is volt ennél több is, egymás után, a következő ciklusban meg jött és maradt is a baba.

2019. jan. 17. 15:08
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ! Olvastam egyszer, hogy ha valamilyen genetikai probléma van (ami végül is mindkét félre visszavezethető), akkor is megszakadhat a beágyazódás folyamata, ezért gondoltam, hogy esetleg erre is visszavezethető.
2019. jan. 17. 15:12
 3/9 anonim ***** válasza:
22%

Nincsen olyan, hogy kémiai terhesség.

Ha már a teszt kiimutatja akkor a tested HCg-t termel ami akkor van, ha terhes vagy(meg még néhány tumortól). Vagy is a beágyazódás elkezdödik, de aztán még is megindul a menstruáció és kilöki azt. Kérdés, hogy tényleg a spermákkal van-e hiba vagy valami hormonális dolog miatt nem tud megtapadni a petesejt.

2019. jan. 17. 15:17
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Hormonális okokat viszonylag egyszerű kideríteni pár vérétellel, akár magánlaborban is kínálnak már ilyen "3. és 21. napi" csomagokat (érdemes kiegészíteni cukorterheléssel), de persze elmehetsz endokrinológushoz, biztos alaposabb lesz. Gyakori ezen felül a trombózishajlam (ebből is van többféle) és folsav felszívódásának zavara. És hát a párodnál vagy nálad vagy csak kettőtöknél együtt lehet genetikai oka is, ha az osztódásnál valami nem sikerül. Sajnálom az eddigieket és drukkolok.
2019. jan. 17. 15:34
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi! Mennek a zöld kezek!
2019. jan. 17. 15:59
 6/9 anonim ***** válasza:
Leiden szindróma miatt is lehet.
2019. jan. 17. 16:28
 7/9 anonim ***** válasza:
Engem már 1 kémiai után küldőt az orvos ellenanyag szűrésre és figyelte van e peteeresem. Az hogy nálad mivan nem tudjuk, mindenki leírhatja a saját tapasztalatát de lehet nálad olyan lesz ami egyikünknél se . Én a helyedben nézetnem a peteerest, és kérnem az ellenanyag szűrést ha minden jó akkor valószínűleg a ferjed katonai tehetnek róla. Ettől függetlenül összejöhet bármikor
2019. jan. 17. 17:26
 8/9 A kérdező kommentje:
Tudom én, hogy nem vagytok varázslók, inkább csak arra voltam kíváncsi, hogy egy év alatt a két kémiai soknak számít-e. Amúgy ha kicsit rendeződnek a munkahelyemen a dolgok, akkor tervezünk belekezdeni az aktuális kivizsgálásokba és lombikba.
2019. jan. 17. 21:05
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
13 hónap alatt 3x volt kémiai terhhességem.Nőgyógyászok szerint normális, hematologus szerint nem.Hormonok rendben, szervi gondom nincs, nincs PCOS, nincs IR.Most véralvadási szempontból leszek teljesen kivizsgálva, illetve immunulógiai szempontból.Az elmúlt időszak alatt történt vizsgálati eredmények alapján a hematológus immunulógiai összeférhetetlenségre tippel, de még bizonyítva nincs.Járjuk tovább az orvosokat.Én is kivizsgálást javasolnék neked.
2019. jan. 17. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!