Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Rövid luteális fázis?

Rövid luteális fázis?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Rövid luteális fázis esetén egyáltalán nincs esély a teherbeesésre,vagy csak csökken az esélye? 10-11 napos luteális fázisra gondolok (ha minden egyéb normális,tehát van PÉ,tojásszerű nyák,19.napi 36ng/ml feletti progeszteron,és 15 napon 10 mm feletti méhnyálkahártya).Vérvétellel megállapítható,hogy a luteális fázis rövid e?
2008. nov. 6. 18:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

álatlában a rövid luteális fázis sárgatest elégtelenség miatt van amit kezelni kell.

Ha néztek nálad hormont az orvos nem mondott semmit? A 10-11 nap tényleg nagyon rövid. A 19-ik napi hormonszintel semmit nem tudsz meg. Az endokrinológusom most homályosított fel hogy a várt mensi előtt 7 (!) nappal kell a ciklus második felében a hormont nézni!. A többi eredményed? Vagy nem voltál vérvételen? A progi szinted honnan van? Hanyadik napon szokott lenni peteérésed?

érdemes mindenképpen orvoshoz menni.

Sok sikert!

2008. nov. 6. 18:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Szia! az én esetem nem egyszerű:) Egy éve kéttasakos bevérzett cysta miatt műtöttek (nem vagyok PCO-s,tüsző nem repedt meg és ezért bevérzett)utána össze-vissza jött meg,fogi gátlót sosem szedtem,viszont vékony vagyok 41 kg,igaz genetikailag ilyen a család. Augusztusban endokrin,bel,diabetológiai teljes kivizsgálás történt,sem pajzsmirigy,sem cukor,sem nemi hormonok irányában nem találtak eltérést,az adott hormon eredmények épp a ciklusnak megfelelőek voltak. Viszont mivel rendszertelen volt a ciklus,és nem tudták miért szept.től Clostylbegitet kaptam,ezt ellenőrizték hüvelyuh.által,lettek tüszők,és 19.napon prog.szint nézés,ez lett 36ng/ml feletti,mert kíváncsiak voltak,van e érett tüsző és tüszőrepedés,az eredmény igazolta,hogy igen van. (átlag 25 napos a ciklusom,tehát 7 nappal előtte nézték a progeszteront)viszont nem sikerül a baba,pedig van tojásszerű nyák,van PÉ előtti fájdalom,és mégis,hiába vagyunk együtt "jókor" mégsem sikerül. Tudom hülyeség agyalni,de a sikertelenség okát keresve magam gondoltam,hogy nem e a luteális fázis túl rövid?mondjuk,ha a 25 napos ciklus mellett nem a 11.nél lenne a PÉ,hanem pár nappal később..Köszi a választ,és bocsánat,hogy hosszúra nyújtottam!!!
2008. nov. 6. 19:16
 3/5 ketteske ***** válasza:
100%
Nekem 10 nap a luteális fázisom, és most 6 hetes kismama vagyok.
2008. nov. 6. 21:42
 4/5 anonim ***** válasza:
92%

Szia! A vérvétellel megállapítható, hogy meg volt-e a tüszörepedés (az érett petének ugyanis ki is kell szabadulnia!), s a hormonok is (pl. magasabb prolaktin szint is késlelteti, vagy megakadályozza a pete kiszabadulását). A vérvételre a 21. cn-on vagy utána érdemes menni!

Rövid luteális szakasz sárgatest elégtelenségre utal, vagy arra, hogy valamilyen oknál fogva késöbb löködött ki a pete. Az elsö esetben segíthet a málnalevél tea, a második esetet a vérvétel tisztázhatja.

Rövid luteális fázissal is lehet teherbe esni, mégha nehezebben is.

2008. nov. 6. 21:59
 5/5 anonim ***** válasza:
50%
Nekem 24-25 naposak a ciklusaim, és 36 évesen 3 hónap alatt sikerült teherbe esnem. Tehát nem gondolnám, hogy a rövid ciklus=rövid luteális fázis csökkentené az esélyét a teherbeesésnek. Vagy legalábbis nem mindenkinél. S ha meg a hormoneredményeid is jók, szerintem nincs okod ettől tartani. Persze ez csak az én véleményem.
2009. febr. 17. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!