Ha az apukám ikerterhességből lett, nekem nagyobb esélyem van arra, hogy ikreim szülessenek?
Figyelt kérdés
Apukámnak lett volna egy ikertestvére,azonban ő még a méhben “elhalt”, mert apa elvette előle a táplálékot (vagyis ha jól emlékszem ez történt, nem tudom a pontos okát,de az biztos,hogy ikerterhessége volt mamámnak). Az unokatestvéremnek ikrei születtek (apa nővérének a fiának). Lehetséges,hogy nagymamám álltal,nekem is az átlagtól nagyobb esélyem legyen az ikerterhességre? (Unokatesóm feleségének a családjában nem tudok ikrekről.)2018. dec. 2. 11:10
1/7 anonim válasza:
Minden második generációnál nagyobb az esély. Neked nem, de unokáidnál majd igen.
2/7 anonim válasza:
Anyai ágon öröklődhet, úgyhogy semmivel nem nagyobb az esélye.
3/7 anonim válasza:
Az ikerterhességre való hajlam anyai ágon öröklődik, így semmivel sincs rá nagyobb esélyed mint bárki másnak.
4/7 anonim válasza:
Apum egy ikerpár egyik tagja. Neki és a nővérének összesen 6 élő gyereke van, 6 gyerektől összesen eddig 6 unoka (2,1 és 2,1 elosztásban) sehol sincsenek ikrek. Ami persze nem jelenti, hogy nem is lehet már. Vannak gyerekeik akiknek még egy sincs. Mi is szeretnénk még, stb. Az meg, hogy a kicsik generációja hogy lesz az még nagyon a jövő. Azt olvastam minden terhességgel nő az esély :)
5/7 anonim válasza:
Nem nagyobb az esélyed, ez anyai àgon öröklődhet
6/7 anonim válasza:
És aki genetikailag nem örökli mert nincs ahonnan, akitől és mégis ikreket vár? Életem napján sem gondoltam volna hogy ikrekkel leszek állapotos és mégis.
7/7 anonim válasza:
Nem csak a genetika határoz meg mindent kedves utolsó, vannak véletlenek is.
A kérdés arról szólt, hogy apai ágon öröklődik-e: Nem.
Egyébként lehet bármikek ikerterhessége, spontán? Igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!