Miért mondják azt, hogy mindig van esély a teherbe esésre?
Nem.
1 bármikor lehet spontán peteérés
2. Extrém esetben 5-7napig elél a nőben a sperma, addig bármikor lehet spontán is pé.
Éppen a ciklus esetleges szabálytalansága miatt mondják,hogy "bármikor" van esély a terhességre,hiszen pl.menstruáció előtti napokban hiába valószínűtlen,ha neked pont akkor van peteérésed.
Az a baj,hogy attól még,hogy valaki menstruál,nem biztos,hogy ovulációja is van.Ebből kiindulva lutri,hogy mikor "pótolja be" a szervezet az elmaradt peteérést.
"de mondjuk azért az kijelenthető, hogy a menstruáció előtti pár napban elég valószínűtlen a teherbe esés, nem?"
Nem. Mivel csak akkor tudod meg, hogy valóban pár nappal a menzeszed előtt voltál, amikor már megjött. Na ezért bármikor.
mondjuk azért az kijelenthető, hogy a menstruáció előtti pár napban elég valószínűtlen a teherbe esés, nem?
Nem bizony. Azaz igen, de bármikor lehet csúszás a ciklusodban. Nekem amikor másodszorra terhes lettem abban a ciklusban pont a 24. napra kitolódott az ovulációm. Ha nem estem volna akkor teherbe akkor 10 nap késéssel jött volna meg. Ezt előre vagy akkor te sosem tudhatod.
Mi számít pàr napnak? 28 napos ciklusok mellett a 25. napon estem teherbe.
Igaz, hogy csak peteéréskor eshetsz teherbe, de ezt csak akkor tudod, hogy mikor van, ha orvos uh-val követi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!