Létezik hogy van peteérés de az ovulációs teszt nem mutatja?
Múlt hónapban mutatta, ebben a hónapban pedig még nem pedig már kellett volna.
2 hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót.
Lehet hogy kimaradt egy peteérés?
Testi tüneteim nem nagyon vanak, múlt hónapban se voltak mégis volt pozitív ovu tesztem.
Az ovuteszt nem megbízható amúgy sem, mert LH csúcsot mutat csak, ami még nem igazolja azt, hogy meg is tudott repedni a tüsző. Fogamzásgátló után én hőgörbét vezettem, mert az az egyetlen objektív és valóságot mutató házi módszer arra, hogy megtudd, volt-e tüszőrepedés (és mikor). Nekem gyógyszer után az első ciklusban a 13. napon volt ovum, a másodikban már csak a 21-en. A harmadikban már Clostyt kaptam, mert újból babát szerettünk volna, terhes is lettem. (IR, pm. alulműködéses kezelt beteg vagyok, ismert progeszteron elégtelenséggel, ha sikerül is kicsiholnom a repedést a hármas kezeléssel, akkor is kevés a progi, ezért "kell" a Closty teherbeeséshez. Mindkétszer bejött elsőre. )
Szóval sokféle verzió lehet a gyógyszer után, hogy mit csinál a szervezet. Teljesen kiszámíthatatlan, hogy mi lesz, miután letetted a gyógyszert és nem jelent semmit, hogy mondjuk az első ciklusban mi volt, a másodikban még lehet akármi.
Ha módon van rá, vezess hőgörbét, én azt tudom javasolni.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Annyi a kérdésem hogy a hőgörbét mindig ébredéskor ugyan abban az időpontban kell mérni?
Csak mert én 3 műszakban dolgozom és ez nálam nem lenne kivitelezhető.
#2-es vagyok, én sosem tartottam szigorúan azt, hogy mindig ugyan abban az óra-percben mérjek, egyszerűen ébredés után mértem, az még belefért, de tudomásom szerint a több műszak mellett már nem lehet értékelhető görbét készíteni.
Így viszont azt mondom, folytasd a tesztet és ha pár hónap alatt nem látsz eredményt, kérj laborvizsgálatot. Drukkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!