Volt valakinek valamilyen “különleges oka” arra, hogy nem tudott teherbe esni?
Voltak nem 'különleges' gondjaim, mint pm. alulműködés, PCO, IR, egyik petevezeték elzáródása, véralvadási probléma. Ezeket gyógyszereleték, és elkezdtük az inszeminációkat. Egyik sem sikerült, ezért lombikot javasoltak.
A lombik előtt kötelező volt egy méhtükrözés, akkor derült ki, hogy teljesen félbeválasztott méhhel születtem. Egyik UH-on sem látszott, pedig két méhnyakam is volt. 3 műtéttel oldották meg, aztán mehettünk lombikra. Azt hittük, hogy most már tényleg sínen vagyunk, de sorra sikertelenek voltak a lombikok is. Csináltattunk egy összeférhetőségi vizsgálatot, ahol kiderült, hogy az immunrendszeremben az ölősejtek túl nagy arányban vannak jelen, és működésük is fokozott, ami miatt a szervezetem jobban fellép a beültetett embrió ellen. Erre infúziókat kaptam a következő lombikkal összehangolva; na akkor sikerült.
Barátnőm ugyanezt csinálta, 2 évig. Végigjárt mindent és sehol nem találtak semmit, de a baba csak nem jött.
Teljesen kiborult és végül megbeszélte a párjával, hogy jegelik a témát mert már lassan a kapcsolatuk is rámegy annyira rágörcsöltek a témára.
Ezután elmentek nyaralni, hogy kipihenjék a 2 év idegeskedését. Rögtön összejött a baba. Múlt héten volt 2 éves a kislánya.
Szerintem próbálj meg kicsit megnyugodni. Ha más nem, akkor tartsatok egy kis szünetet, mert egy így nagyon idegőrlő.
Unokanővérem.
Akkor már volt egy gyereke az előző kapcsolatából, de a férjével akartak közöset (a férjnek is volt az exfeleségétől, tehát elvileg minden rendben kellett volna legyen.)
Végig csináltak hormonkezeléseket, inszemináció volt 6 db is, minden eredménytelenül. 2 év után jött az, hogy akkor megnézik belülről, hátha a méhével van gond, befektették kórházba. Akkor derült ki a probléma, a petevezetékei voltak roncsolódva, elcsavarodtak, nem volt átjárható. Ezáltal csak a beültetés játszott, negyedik alkalomra sikerült belőle a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!