Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ovuláciokor biztos hogy...

Ovuláciokor biztos hogy leesik a hő? Tehát ha egész hónapban nem esett le akkor 100%, hogy nem volt peteérés?

Figyelt kérdés

2018. okt. 18. 07:51
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Volt peteérés? Vajon melyik nap?

[link]

2018. okt. 26. 14:46
 12/12 anonim válasza:

Szia!

Tudom, régi kérdés, de én még azért megosztanék párat a saját magamon tett megfigyeléseimből. Én még csak egy hónapja mérem a reggeli hőmérsékleteim, de működni látszik.

Megfigyeléseim:

- nálam tévesen PCOS-t állapítottak meg, mert 6-7 tüsző van a petefészkeimben egyszerre, de abból egy a legnagyobb, egy kb. feleakkora, és a többi annak is a fele, és azok kb. egyformák...megnéztem a neten, hogy ez normális! az lenne a nem normális, ha sok kicsi tüsző lenne, kb. 10-20 darab (azért maradnak kicsik, mert nem érnek meg, de az én tüszőim közt vannak nagyok)

- a hasamon és a mellemen növő szőrön kívül (ami, megjegyzem, anyukámnak is van), hónaljszőrön, fanszőrzeten kívül alapvetően eléggé szőrtelen a testem, a lábszáramon is ritka a szőr, a combjaimon és a karjaimon vékony szálú, szőke

- sohasem maradt ki a menstruációm, és nemhogy késne (mint ahogy PCOS-nél kéne), hanem inkább rövidebbek a ciklusaim; általában 27-28 naposak, de sokszor 23-26 között van

- nem vagyok hízékony (mint ahogy PCOS-nél kéne); ha sokat eszek, hízok; ha keveset, fogyok

- minden tünetem megvan, ami a peteérést jelzi, a hőmérsékletem is megemelkedik, és PMS-em is gyakran van, sokszor már félidőnél nagyon elkezdenek fájni a melleim, de ez lehet attól, hogy nagyon mirigyesek a melleim (érezni is, de ultrahangon is láttam)

- voltam terheléses cukorvizsgálaton, és kiderült, hogy nemhogy inzulinrezisztenciám nincs, de a cukorbetegség ellentéte vagyok, olyan jó volt a cukorterhelésre adott inzulinválaszom és glükózszintem

- ami nálam fennállhat, az inkább a kicsit magas prolaktinszint, ez okozhatja a mellfájást is, de folyni nem szokott a mellem vagy ilyesmi; a magas prolaktin okozhat szőrösödést is; okozhatja a peteérés hiányát, de nálam nem ilyen súlyos a helyzet; stressztől is megemelkedhet a prolaktin, szóval ez hektikus; terhesség vagy az agyalapi mirigy daganata is okozhat magas prolaktint (de nekem nem olyan magas)

- a peteérést nálam sokszor jelezni szokta az is, hogy tojásfehérjeszerű folyásom van, hol több, hol kevesebb

- egy hónapban lehetséges több peteérés is, nekem van, hogy csak 1-szer van, de van, hogy 2-3-szor is van (utánaolvastam, készült erről tudományos kutatás, hogy nem ritka az ilyen)

- nekem nem egy hónapban volt olyan, hogy peteéréskor volt tojásfehérje, és előtte 5 nappal is egy kevés, utána 3 nappal is kevés, de a köztes napokon semmi, és ezért gondolom, hogy lehet, hogy nálam többhullámos a peteérés, meg a petefészkemben látható tüszőkből is gondolom; ez azért nem hülyeség, mert ha nem létezhetne egy hónapban több peteérés, akkor nem is léteznének többpetéjű ikrek ;) ... sőt, korai terhes nő megcsalta a férjét, és terhes lett ugyanazon hónapban egy másik fickótól is ;)

- az én hőgörbém abszolút cikk-cakkos, nagyon függ az alvásmennyiségtől

- az én alvásigényem kb. pont 8 óra, de nem vagyok elég fegyelmezett, ezért sokszor későn fekszek le, de a munka miatt fel kell kelni, és akkor már keveset aludtam :)

- ha csak 7 órát vagy kevesebbet alszok, leesik a hőmérsékletem az előző napihoz képest akár 2-3 tized fokkal is

- sokszor volt, hogy felkeltem 4-6 óra alvás után kb. 4 tized fokkal kevesebb volt a hőm, mint előtte lévő nap!, tehát pl. 36,1-36,3 volt a hőm peteérés előtt; peteérés után ugyanilyen kevés alvással 36,5-36,7; ilyenkor nem ezeket a hőket írtam fel, hanem visszaaludtam még 2-3 órát, és visszaemelkedett a hőmérsékletem 3-5 tized fokkal :)

- amikor túlaludtam magam, akkor 1-2 tizednyi fokkal magasabb lett a hőmérsékletem, mint normális mennyiségű alvással; nem tudom, hogy a kevés folyadék miatt hevültem-e fel, vagy a takaró alatt melegedtem-e be

- viszont megfigyelhető, hogy a menstruáció 1. napján, de legkésőbb utána leesik a hőmérsékletem a 36,4-36,6 tartományba, ami azt jelenti, hogy az alaphőm 36,6°C

- peteérés előtt most valóban 36,4 volt csak a hőm, és következő nap, a ciklus 15. napján 36,7 fok, és volt közepes mennyiségű tojásfehérjém

- viszont 36,4 volt a ciklusom 7. napján is, következő nap 36,5 és kevés tojásfehérje

- a ciklus 11. napján meglepő vizes folyás, 36,4 hő, és következő nap enyhébb vizes folyás, közepes tojásfehérje, 36,5 fokos hő

- egy másik kérdésben ( https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teher.. írta egy hölgy, hogy neki nem szokott emelkedni a hője, mégis kellett legyen peteérése, hiszen van egy kislánya :)

Szóval minden szervezet más. Az én szervezetem mindennap más, nagyon függ a kipihentségemtől a hőmérsékletem.

Üdv.

29/N

2021. jan. 14. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!