Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van olyan, aki fogamzásgátló...

Van olyan, aki fogamzásgátló tabletta mellett lett terhes úgy, hogy egy szem kimaradt?

Figyelt kérdés
2018. júl. 15. 12:56
 1/9 anonim ***** válasza:
79%

Már írtuk,hogy mit kellett volna tenned,ha kihányod a tablettát.

De te a kockázatosabb lehetőséget választottad.Akkor számolj a következményekkel.Ha nem lehetne teherbe esni így,akkor minek kellene folyamatosan szedni a gyógyszert?Mikor az első kérdésedet kiírtad,akkor még simán pótolhattad volna és akkor most nyugodt lehetnél.Miért kérsz tanácsot,ha egyiket sem fogadod meg?

2018. júl. 15. 13:26
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem hánytam ki a tablettát. 13 órára vettem be. Reggel elfelejtettem magammal vinni mikor mentem el otthonról.
2018. júl. 15. 13:32
 3/9 anonim ***** válasza:
A nagy számok törvénye alapján nyilvan van, aki így járt. 12 órán belül nincs gond. 13 óra után már lehet. 1 hétig gumit kell használni.
2018. júl. 15. 13:50
 4/9 A kérdező kommentje:
A tabletta kihagyása előtt nem voltunk együtt, mert a párom dolgozott, most meg akkor inkább használunk gumit is.
2018. júl. 15. 14:07
 5/9 anonim ***** válasza:
10%
Nem.Nekem szülész nőgyógyász szakorvos mondta,hogy nem baj ha 1-2nap ki is marad,mert nem lesz az embernek azonnal robbanásszerű turbópeteérése. Nekem is maradt már ki,volt hogy két nap is amit utólag vettem be. Nem vagyok terhes és nem is voltam soha.
2018. júl. 15. 14:08
 6/9 anonim ***** válasza:
18%
Mire fel a lepont? Tényleg nem lett soha semmi baj abból ha kihagytam belőle. Amikor már hónapok óta nincs az embernek peteérése a gyógyszer miatt akkor nem lesz 2 nap alatt. Nem véletlen kell idő mire kitisztul a szervezetből és utána sem véletlen még kb. fél évig hogy összevissza jön meg,mert be kell állnia vissza normálisra. (és igen,tökéletesen termékeny vagyok,megvizsgáltak mielőtt szedni kezdtem)
2018. júl. 15. 14:55
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem én pontoztalak le, de nekem az orvosom azt mondta, hogy olyan kevés benne a hormon, hogy akár egy szem tabletta is okozhat peteérést. Egyik ismerősöm babát szeretett volna már és abbahagyta, hát első hónapban még nem de a második hónapban már helyre is állt a ciklusa és össze is jött a baba. Igen, régen így volt hogy kell egy fél év is, de ma már nem.
2018. júl. 15. 15:01
 8/9 anonim ***** válasza:
16%
A fog. gátló egyik alapelve hogy elhiteti a testtel hogy már terhes vagy. Ha véletlenül lenne peteérés és ez valami szuperpete ami az egész érési ciklusát letudja egy nap alatt,akkor sem engedné a test betapadni mert "hé mucika mi már terhesek vagyunk nem?". Hát kb. ennyi.Többfrontos a legtöbb bogyó. A fogantatást akadályozza meg először de ha abban hiba keletkezik akkor a betapadást és a fejlődést. A kalandos kis pete pedig szomorúan felszívódik.
2018. júl. 15. 15:37
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha az orvos ilyet mond, akkor javaslom neki, hogy kicsit olvasgasskn a témában és ne mondjon hülyeséget a páciensnek.

2. Hagyjátok már azt a baromságot, hogy "elhiteti a szervezeteddel, hogy terhes vagy", mert ez nem igaz. Terhesség során teljesen mások a hormonszintek, mint terhesség alatt, plusz terhességben olyan hormonok is termelődnek, amik amúgy normál esetbem nem. A terhességnek és a tablettaszedés alatti hormonális állapotnak semmi köze egymáshoz.

3. Az, hogy egy szem kihagyása okozhat-e terhességet, attól függ, mikor történt a kihagyás. Az első és utolsó hég a legveszélyesebb, ugyanis a nők egy kis részénél a 7 napos szünet alatt már elkezdődik a peteérési folyamat és a szüneg végére gyakorlatilag egy praeovularorikus 15-18 mm-es tüszőjük van. Ha időben elkezdi a következő levelet, akkor nem következik be a tüszőrepedés, de ha az első héten kihagyás történik, akkor bizony előfordulhat. És ezért írják azt is a betegtájékoztatóban, hogy ilyen esetben a kihagyás előtti aktusból is lehet terhesség, mivel a spermiumok több napig életképesek a női belső nemi szervekben.

Ezzel szemben a második héten akár több tabletta is kimaradhat büntetlenül, mivel ag első héten beszedett 7 tabletta annyira legátolja a ciklust, hogy a kihagyás sem okozhat ovulációt.

Ezek tények. És ha egy orvos nem ezt mondja, szeretettel ajánlom neki a szakirodalom olvasgatását.

2018. júl. 15. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!