Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 2-es HCG szint mit jelent?

Goodboyka kérdése:

2-es HCG szint mit jelent?

Figyelt kérdés

Egy ismerősömnek a vérvételen 2-es HCG szintet mutatott a vérkép, és ref.tartomány: 2-4 hetes terhesség 8388 IU/I

Mert a 2es HCG állítolag nem utal terhességre, főleg nem 2-4 hetesre.

2018. júl. 14. 00:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem terhes. De szerintem úgy van a leleten, hogy hcg<2, azaz még a 2 egységet sem éri el, magyarul nem mutatható ki hcg a véréből. Úgy rémlik, így jelenik meg a hcg eredmény a papíron, ha szó sincs terhességről.
2018. júl. 14. 06:06
 2/9 anonim ***** válasza:
74%

Laborosként írom:

Bizony jól írja az első válaszoló.

Az a teszt konkértan ilyen eredményt ad, hogy <2 amennyiben nem mutatható ki. Ettől még lehet 2 is (bár én a pályafutásom alatt sosem láttam pont 2-t) de az sem terhesség miatt van.

Olyan ref tartomány pedig nincs, hogy 2-4 hetes terhesség. Ugyanis hetente óriási mértékben változik a hcg, vagyis minden hétnek megvan a maga ref tartománya.

Van más típusú reagnes, az még érzékenyebb. Ott úgy adják ki, hogy <0,01, ha nem mutatható ki hcg.

2018. júl. 14. 09:16
 3/9 anonim ***** válasza:
Elnézést. És ha 0.2 érték jön ki? Az sem terhesség?
2018. júl. 14. 11:47
 4/9 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek!
2018. júl. 14. 12:25
 5/9 anonim ***** válasza:
66%

0,2 lehet kezdődő terhesség. De nagyon ritka, hogy valakinek ilyen hamar elkapják és célirányosan ezért legyen vérvétele. Már csak azért is, mert 0,2-nél még te magad sem csináltál tesztet, hisz még fel sem merült benned a terhesség gondolata.

A 0,2 általában másra utal, de jelzem nem kizárható egy kezdődő terhesség sem.

2018. júl. 14. 12:29
 6/9 A kérdező kommentje:
Vérvételt csinált, meg mindet, és a papírra ennyi volt írva amit említettem, hogy ref.tartomány 2-4hetes terhesség 8388 IU/I. De utána néztem, és 2-4 hetes terheseknek jóval nagyobb a HCG szintjük mint kettő
2018. júl. 15. 00:32
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem is értelek. A referencia tartomány, az ahogy olvasod is, egy tartomány. -tól -ig. Vagyis nem lehet egyetlen szám, hogy 8000 akármennyi. De a kedvedért leírom kb hogy is van ez:

3. Hét kb 5,8 - 71

4. Hét kb 9,5 - 750

5. Hét kb 217 - 7138

Azért kb értékeket írtam, mert mi nem azt a ragenst használjuk (már), aminek az alsó mérési határa a <2,0. Hanem azt használjuk, aminek az alsó határa <0,01 és ennek a ref.tartományát írtam le. A két mérési módszer kicsit más, így a referencia tartomány is kicsit eltérhet, de nagyságrendileg azonos.

2018. júl. 15. 04:45
 8/9 A kérdező kommentje:
Értem. Bocsi csak annyira nem értem, hogy mi is ez az egész, csak nagyjából, esetleg ha elküldöm privátban a leletet, meg tudod mondani hogy terhes-e vagy sem?
2018. júl. 15. 05:19
 9/9 Marcsikaaaa válasza:
Enis érdeklődni szeretnék h ez mit jelent az ertek nel 2 van írva iu/la referencia ertek nel pedig <12 ez mit jelent Beta-hCG ver vizsgálatnál, engem az orvos azért küldött el erre a vizsgálatra mert volt 2db halvany pozitiv tesztem ultrahangon nm látható graviditas vekony nyálka hartyat csak ,ez terhesseget vagy mitt jelent .Előre is köszönöm a válaszokat.
2023. júl. 19. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!