Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Rettegek hogy fogamzásgátló...

Rettegek hogy fogamzásgátló mellett terhes leszek?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem tudok nem arra gondolni hogy terhes leszek a gyógyszerem mellett amit mindig rendesen szedek(Yasminelle, 2 éve szedem).

Egyszer nem hagytam ki a 7 napos szünetet(nyaraltam)és ott kicsit felborult a hormonrendszerem. Azóta kicsit gyengébb a megvonásos vérzésem, de darabos ugyanúgy pár napig, meg friss véres de előtte-utána csak barnázás. Nincs semmilyen tünetem, általában megszakítással is védekezünk(ritkán megy el bennem a párom), rendesen szedem a gyógyszert, nem maradt ki szem, nem volt hasmenés/hányás/egyéb gyógyszer/antibiotikum, mégis egyszerűen nem tudok szabadulni a gondolattól hogy terhes leszek/vagyok. Tesztelni is nagyon félek. Most kicsit érzékenyek a melleim, 1 hét múlva kell megjönnie a megvonásos vérzésemnek, nem tudom attól lehet-e de emiatt is attól félek hogy terhes leszek.

Ép ésszel azt gondolom, hogy ilyen körülmények mellett kb.lehetetlen, szerintetek?

Illetve mit tanácsolnátok, hogy nyugtassam meg magam minden alkalommal? Teszteljek havonta?

2018. júl. 2. 08:43
 1/9 anonim ***** válasza:
77%

Ilyen esetben használjatok óvszert is. Az egy kézzelfogható dolog, látod, hogy kiszakadt-e vagy sem. Ha normálisan használjátok az is bőven elég, de ha ilyen extra parás vagy kombináld őket.

Nem, nem vagy terhes, nyugodj meg.

2018. júl. 2. 08:48
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én több, mint 10évig szedtem fogamzásgátlót, és meg sem fordult a fejemben, hogy terhes lehetek mellette. Bíztam a védelmében. Sose vettem be percre pontosan ugyanúgy mindennap, és hát a 10-11év alatt többször is szedtem más gyógyszert/antibiotikumot közben, mégsem gondoltam, hogy baj lehet. Akkor még nem is olvastam fórumokat, meg gyakorit, amik csak sajnos összezavarják az ember ítélőképességét. Ha ennyire félsz, én is csak azt tudom javasolni, amit az 1-es hozzászóló.
2018. júl. 2. 08:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Azok a hibaszázalékok, amiket a statisztikában látsz, általában az emberi figyelmetlenségből származnak. Elfelejti bevenni, olyan gyógyszert szed, ami csökkenti a hatását, hasmenése van de még nem gondolja komolynak, iszik és elfelejti hogy kihányta vagy be se vette, stb. Tényleg nagyon ritka az, hogy valakinél nem hat, és két év alatt ez már bőven kiderült volna.

De a stressz tényleg elrontja a szexet, ezért érdemes lenne más módszereket is kipróbálnod, akár kombinálva. Használhattok mellé óvszert vagy spermicidet. Léteznek más megbízható módszerek is, pl hüvelygyűrű, hormontartalmú spirál, (elköttetés, ha véglegeset akarsz). Én is szedtem fogamzásgátlót évekig, de soha nem volt gond. Mivel jobban szeretem a hormonmentes módszereket, az óvszert tartom a legjobbnak és legbiztonságosabbnak. Rögtön látszik, hogy működött-e, de ha így is félsz, kombinálhatjátok megszakítással vagy spermiciddel, és így már tényleg teljesen biztos a védelem.

2018. júl. 2. 09:25
 4/9 anonim ***** válasza:
64%
Ha ennyire extrán parázol,használjatok óvszert is és akkor nem kell megszakítással élni a nemi életeteket!
2018. júl. 2. 09:48
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszokat, féltem a "de hülye vagy, minek szeded akkor",stb.stílusú válaszoktól.

A spermicid meg az óvszer is jó ötletnek tűnik, kézzel foghatóbbak mint az egy szem kis tablettám amit beveszek minden este, köszi!

2018. júl. 2. 10:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Hogy az istenbe tudod te élvezni a szexet ezzel a beteges félelemmel? Durva. Fogamzásgátló mellett az lesz terhes, aki nem tartja be a használati utasítást. Szóval te gyakorlatilag nem a gyógyszerben nem bízol, hanem saját magadban. Én 3,5 éve szedek fogamzásgátlót. A barátom mindig belem élvez el. A tabletta erre van. Sose voltam stresszes, hiszen tudom, hogy rendesen szedem, sose hagyok ki szemet, és amikor valami gyengíti a hatását, mindig használunk gumit 1-2 hétig. Tudom, hogy betartom a használati utasítást, tehát nem lehetek terhes. Neked ezzel a problémával komolyan pszichológushoz kellene menned. Ez a beteges félelem nem normális.
2018. júl. 2. 13:21
 7/9 anonim ***** válasza:
40%
Ha ennyire parás vagy akkor azt javaslom egyáltalán ne menjen el benned a párod, v használjatok gumit is. A teszttől meg ne félj, legalább megtudod mizu. Most jobb h idegeskedsz? Amúgy én is parás vagyok, bogyót szedek én is. Van már 1 gyerek nem akarok többet, de én sem vagyok biztos a bogyóban, főleg h minden peteérés időben nyákos a folyásom...szóval para van itt is de csaknem. Én mellette nem védekezek mással, páromnak nem tetszene.
2018. júl. 6. 10:39
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindenféle rosszindulat nélkül, és lehurrogás nélkül értem amiket írok: Vagy ne szexelj, vagy menj el pszichológushoz. Konolyan. Az egyik barátnőm kb ilyen volt mint te. Rettentően stresszelt ezen. És ő azt mondta nekem, hogy szex közben is azon agYalt, hogy vajon most terhes lesz? Véleményem szerint így a szexet sem lehet élvezni. Ő szedett gyógyszer plusz gumi, meg valami kúpot is használt. Ez nem nirmális. A pasija végül ott is hagyta egy év után mert már kiakasztotta ezzel a terhességes témával. Szóval ezután elment pazichológushoz. Ott feltárták lelke bugyrait.... tényleg bem vántásból és lehurrogásból írtam. Hülyének sem nézlek. A másik, amit nem tudok, hogy hány éves vagy. Mert ha mondjuk 16, (14éves kezdettel feltételezve) az is lehet egy ok, hogy az agyad még nem érett eléggé a szexhez. De amúgy ez 19évesen is előfordulhat. Szóval az ilyen durva rettegésbek van valami oka, semmi esetre sem normális.
2018. júl. 6. 16:31
 9/9 A kérdező kommentje:
20 éves vagyok, mondjuk ennyire nem durva a helyzet mint a barátnődnél, de tény hogy lelki oka lehet ennek. Csak ideiglenes megoldást kerestem, és amiket írtatok, hogy gumi vagy spermicid(persze nem egyszerre, azt még én is túlzásnak érzem)jónak tűnik egy ilyen enyhítésre. Köszi a tanácsokat!
2018. júl. 6. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!