Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Elmehetek táppénzre ilyen korán?

Elmehetek táppénzre ilyen korán?

Figyelt kérdés

4 hetes terhes vagyok, de már most szenvedek a tünetektől. Hulla fáradtság, bármelyik percben képes vagyok elaludni, alig birok állni, feküdnék egész nap. Émelygek, nincs étvágyam, úgy érzem magam, mint akin átment egy úthenger. Néha van egy kis foltnyi világosbarnázásom, amire azt mondta a nőgyógyász, hogy pihenjek sokat és szedjek magnéziumot.

Na most, heti 4-5 nap 12 órás folyamatos álló, pakoló munkát végzek, sok emberrel találkozok, sajnos most el is kaptam egy vírusos torokgyulladást, jelenleg ezzel pihenek itthon. Napi 2 órát utazok és késő este érek haza. Jövőhéten szabadságon leszek, utána akkor már 5 hetesen felvenne a háziorvos szerintetek? Nagyon rendes, mindent meg lehet vele beszélni. 7 hetesen kell visszamennem a nőgyógyászhoz.

2018. máj. 31. 05:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
23%

Ha jóban vagy a háziorvossal, amit írtál is, megbeszélés vele,hogy írjon ki egyéb betegséggel tp-re, amíg el nem jutsz nőgyógyászhoz, ezt próbáld meg minél hamarabb, 6. Héttől már ha minden igaz, lennie kell szivhangnak, ezután már átvesz ő tp-re, onnantól nem rúghatnak ki.

33 hkm ( én is ezt tettem apolonokent egy nehéz osztályon, emelgetes, fertozes, műszak).

2018. máj. 31. 10:39
 12/15 anonim ***** válasza:
51%
Sori dolgozonak se jo es egy figyelmeztetesem volt mar, masodszorra kirugtak volna. Ha elalszik az ember, a tobbi nem tud dolgozni. Amugy azert volt gaz, mert a legjobb voltam 16 mpel es hat nem akartam volna azt, hogy munkamelkuli legyek terhesen mert mi tervezzuk a lanyunk 2,5-3 eves kora korul a kistesot ahol szinten az lesz, hogy irok egy levelet, kiveszem a szabit es elmegyek tappenzre. Aztan, ha a 2. csemete is betolti a 3 evet, a 3.-nal szinten eljatszuk ezt utana meg nem oda fogok visszamenni, mert most teszem le a 2. szakmam es szeretnek dualis kepzesre menni amivel tobb lesz a fizu. Na most vajon 0%-os leszek?
2018. máj. 31. 15:55
 13/15 anonim ***** válasza:
55%

Ha rosszul érzed magad, illetve ez a munka is megterhelő terhesen, kiír, maximum más indokkal.

Én az elejétől táppénzen voltam, mert szintén gyárban vegyszerekkel dolgoztam.

2018. máj. 31. 17:35
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Simàn elmehetsz és ha teheted menj is az ember vegig melozzo az életét...de a pocakodban lévő gyermekeddel egyszer leszel terhes egyszer leszel gyesen ! Szerintem is pihenj és relaxàlj :) énis ezt fogom tenni biztos nem dolgoznék 8.honapig...
2018. máj. 31. 18:48
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a válaszokat. Ha nem javul a helyzet jövőhét végére (már pedig nem valószínű, hogy fog) elmegyek táppénzre.
2018. jún. 1. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!