Teljesen elment a kedvem az egésztől?!
Sziasztok!
22 éves nő vagyok. A férjemmel úgy döntöttünk pár hónapja, hogy nem védekezünk, egyrészt, mert a testem kikészült a fogamzásgátlástól, másrészt nincs semmi ami kizárja, hogy gyerekünk legyen (sem érzelmileg, sem anyagilag). Semmi tapasztalatom nincs a témában, a környezetemben soha nem voltak kisbabák, nem is vagyok az a nagy baba rajongó, de a sajátunkat nyilván szeretni fogom. Mivel kb. semmivel nem voltam tisztába, ezért fórumokon - leginkább itt - kutakodtam és rájöttem, hogy még annál is kevesebbet tudok, mint gondoltam. Fogalmam sem volt mi az a dpo, mire jó a hőgörbe,szükséges a beágyazódási vérzés stb. Tényleg ilyen sok előkészület kell ahhoz, hogy megfoganjak?
A másik, hogy nekem idegen sok kifejezés. Pl, hogy az anyukák a gyerekünk kifejezés helyett csak úgy emlegetik, hogy "a babám", "pocaklakó", "babó", "babóca" ... nekem ezek teljesen elvették a kedvem. Mármint nem a gyermekvállalástól, hanem, hogy az interneten való tájékozódástól. Ja és attól félek, hogy ahogy meglátom a """pozi""" tesztet onnantól kezdve én is egy gügyögő, túlaggodó, tápis-tejcsis ősanya leszek.
butaságokat írsz - azért van ennyi írás az "ilyen sok előkészület" meg kínlódás a fogantatáshoz, mert azok írnak akiknek gondjaik vannak. Mint hogy a család részeben sem azok írnak, akik normális, nyugodt családban élnek, hanem akiknek gondjuk van.
Szerintem ezt az időszakot ne rontsd el magadnak, magatoknak mindenféle netes olvasással - mert az élet misztérium, a keletkezés misztérium, titok - nem gögyörészés, hanem boldog szerelmi egyesülés.
23 éves vagyok. Fogalmam sincs mi az a dpo,vagy hőgörbe meg a többi, nekem még beágyazódási vérzésem sem volt, mégis itt vagyok 22 hetes terhesen!:) nem vagyok az a hasához beszélő,pocakot simogató kismama mégis imádom a születendő gyerekeink!:) És az egyetlen gügyögő szó amit használok a gyerekeim szó helyett,hogy babáim!:)
Csak semmi pánik!:D attól mert itt ezeket olvastad nem feltétlen kell olyanná válnod.
Semmi előkészület nem szukseges a felsoroltak közül a fogamzáshoz. Ezeket akkor hasznaljak, ha nem megy olyan gyorsan, mint ahogy szeretnék.
A kifejezések használatát pedig te szabályozod. Sosem használtam se a baba, se a pocaklakó, se a babóca meg hasonló szavakat. Felnőtt vagyok, terhes voltam, gyerekem született.
Kedves 1. válaszoló és Mindenki más aki butának nevezett, vagy pszichológust javasolt
Nem tudom miért tűnök éretlennek, de köszönöm a degradálást. Nos, naponta minimum 5 ilyen kérdés születik, mint amit említettem. Ha feltételezzük, hogy van olyan hölgy aki minden nap ír ki kérdést - tehát ebből a napi 5ből mondjuk 3 kizárólag egy személynek tulajdonítható - akkor is RENGETEG ilyen jellegű kérdés születik nap, mint nap. Ezzel szemben ott van a "felelőtlen tini" hasonlatod, ami véleményem szerint az élet nagy igazságtalansága azokkal szemben akikről írok. Ezeket olvasván fogalmazódott meg bennem, hogy mi van ha én is ilyen cipőben leszek. Hogy a pozitív ovulációs tesztek stb. ellenére nem sikerült és bekattanok mint az itteni hölgyek többsége (bocs, de tényleg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!