Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van olyan dolog, amit nem...

Van olyan dolog, amit nem lehet terhesen csinálni? Esetleg étel, amit nem lehet enni?

Figyelt kérdés
Köszönöm, ha megosztjátok a tapasztalataitokat, tudásotokat ezzel kapcsolatban. Ezeket az orvos egyébként elmondja majd az első vizsgálaton?
2018. ápr. 12. 14:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Amit nem ajánlott csinálni, hát szauna, szolárium, nagyon meleg vizes fürdő, termál fürdő.

Amit nem ajánlott enni, nyer hús, nyert tojás, penésze sajt.

És persze semmi alkohol, drog, cigi :)

Nekem akkor mondta az orvos, amikor kifejezetten rákérdeztem.

2018. ápr. 12. 15:17
 2/5 A kérdező kommentje:
És ilyenek, hogy futás, busz? Elég hülyén hangzik, de a rázkódás nem probléma?
2018. ápr. 12. 15:23
 3/5 anonim válasza:
78%
Ha egészséges vagy, bármit tehetsz és ehetsz, de egyetértek az előzővel, hogy semmi drog, pia, cigi, még passzívan sem. Ha bármilyen egészségügyi problémád van, beszélj az orvosoddal, segíteni fog.Egyébként meg érezz együtt a babáddal, ő úgyis jelzi, mit szeretne, és mit nem szeret.
2018. ápr. 12. 15:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem is annyira az orvos, mint sem a védőnő hívta rá fel a figyelmet. Nyers dolgokat valóban nem ajánlatos enni, így pl. olyan majonézt sem amiben van nyers tojás. Meg mintha rémlene hogy a füstölt dolgokkal (kolbász) is vigyázni kellett. Vagy mint előttem is írták a penész sajtokat is ki kellene hagyni és evidens hogy nem alkoholizálunk, cigizünk stb...

Engem még a lovaglástól tiltottak el már az elején értelemszerűen. De emellett fúvós hangszeren is játszom, azt addig csináltam amíg jól esett. Egy idő után már nem kaptam rendesen levegőt a gyerkőctől. :) Szerintem ésszel végezve kell egy kis testmozgás, de a futás helyett inkább sétálj. Ezeket a dolgokat az idő előrehaladtával úgy is fogod érezni, hogy mi esik jól és mi nem. A lényeg hogy ne erőltesd túl magad. És valóban a meleg gyógy-és termálvizeket hagyd ki és szokj le a túl forró otthoni fürdésekről is.

2018. ápr. 12. 18:34
 5/5 anonim ***** válasza:
A szauna állítólag jó. Problémamentes terhesség esetén kifejezetten jót tesz, persze csak amennyi jó esik.
2018. ápr. 12. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!