Lehet ebből baj?

Figyelt kérdés

Szeretkezem a párommal és belém élvezet. Mikor ez megtörtént eszembe jutott hogy az az napi fogamzásgátlómat nem szedtem be.

Ettől most lehetek terhes?

2018. febr. 18. 01:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mittudomén hány órán belül lehet pótolni,azon kívül vagy?F.
2018. febr. 18. 01:22
 2/8 anonim válasza:
100%
Olvasd el a betegtájékoztatót
2018. febr. 18. 01:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

De mennyit lehet maximum csúszni vele?

12 órát. Azaz ha maradunk a fenti példánál, miszerint általában este 8-kor veszi be valaki a tablettát, akkor reggel 8-ig be lehet venni. Tehát ha reggel 6 körül felkelsz, és eszedbe jut, hogy hoppá, nem vettem be, akkor azt még gyorsan be lehet kapni. Ilyen esetben arra kell figyelni, hogy az aznap estit lehetőség szerint minél később kell bevenni, pl. éjfélkor (már aki még ébren van olyankor). De akár azt is meg lehet tenni, hogy onnantól mindig reggel 6-kor veszed be.

És ha teljesen elfelejtettem bevenni?

Ha a fenti példa mentén nem reggel 6-kor ébredsz, hanem mondjuk délben, mert hétvége van, és végre kialudhattad magad, és akkor jössz rá, hogy tegnap a buli-hevében/moziban/a-szokásos-esti-fürdetés-altalás-káoszban elfeledkeztél a tablettáról, akkor már nem szabad bevenni, hisz több, mint 12 óra telt el! Ilyenkor az elfelejtett tabi benne marad a tartójában (az ún. levélben). Viszont az aznap estit ugyanúgy be kell venni, mint bármikor máskor, és az azt követőeket is előírás szerint, minden este be kell szedni. Tehát nem hagyjuk abba a szedést a hónap közepén! Ilyen esetben a hónap hátralévő részében valamiféle-fajta védekezés feltétlenül szükséges (pl: óvszer, de minimum megszakításos módszer).

2018. febr. 18. 01:29
 4/8 A kérdező kommentje:

Én mindig reggel szedembe 7-órakor

És a beteg tájékoztató azt írja hogy 6óra az a idő hogy ha kihanytam

Pl 7orakor nem szedtem be 12kor beszedem az még oke

De mi a párommal kb délután 4-kor szeretkeztünk.

2018. febr. 18. 01:36
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Bevetted már?Pótold és reggel az aznapit.Ennyi
2018. febr. 18. 01:37
 6/8 A kérdező kommentje:
Mihelyts eszembe jutott vettem is be.
2018. febr. 18. 01:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ilyen hamar nem ürül ki a szervezetből, van akiknek csak hetek/hónapok múlva megy a teherbe esés miután abbahagyja még ha akarják is. Iszonyúan felborítja a hormonháztartást. Szerintem nem lesz baj, de ha nagykn aggódsz akkor vegyél be esemény utánit.
2018. febr. 18. 07:29
 8/8 anonim ***** válasza:

Ne aggódj

Én miután abba hagytam a gyógyszert utána 2 hónap ciklus nélküli meghívásos vezessel telt el, aztán elindult a ciklusom újra.

Cipromix-et szedtem

2018. febr. 18. 12:36

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!