Lehet ebből baj?
Szeretkezem a párommal és belém élvezet. Mikor ez megtörtént eszembe jutott hogy az az napi fogamzásgátlómat nem szedtem be.
Ettől most lehetek terhes?
De mennyit lehet maximum csúszni vele?
12 órát. Azaz ha maradunk a fenti példánál, miszerint általában este 8-kor veszi be valaki a tablettát, akkor reggel 8-ig be lehet venni. Tehát ha reggel 6 körül felkelsz, és eszedbe jut, hogy hoppá, nem vettem be, akkor azt még gyorsan be lehet kapni. Ilyen esetben arra kell figyelni, hogy az aznap estit lehetőség szerint minél később kell bevenni, pl. éjfélkor (már aki még ébren van olyankor). De akár azt is meg lehet tenni, hogy onnantól mindig reggel 6-kor veszed be.
És ha teljesen elfelejtettem bevenni?
Ha a fenti példa mentén nem reggel 6-kor ébredsz, hanem mondjuk délben, mert hétvége van, és végre kialudhattad magad, és akkor jössz rá, hogy tegnap a buli-hevében/moziban/a-szokásos-esti-fürdetés-altalás-káoszban elfeledkeztél a tablettáról, akkor már nem szabad bevenni, hisz több, mint 12 óra telt el! Ilyenkor az elfelejtett tabi benne marad a tartójában (az ún. levélben). Viszont az aznap estit ugyanúgy be kell venni, mint bármikor máskor, és az azt követőeket is előírás szerint, minden este be kell szedni. Tehát nem hagyjuk abba a szedést a hónap közepén! Ilyen esetben a hónap hátralévő részében valamiféle-fajta védekezés feltétlenül szükséges (pl: óvszer, de minimum megszakításos módszer).
Én mindig reggel szedembe 7-órakor
És a beteg tájékoztató azt írja hogy 6óra az a idő hogy ha kihanytam
Pl 7orakor nem szedtem be 12kor beszedem az még oke
De mi a párommal kb délután 4-kor szeretkeztünk.
Ne aggódj
Én miután abba hagytam a gyógyszert utána 2 hónap ciklus nélküli meghívásos vezessel telt el, aztán elindult a ciklusom újra.
Cipromix-et szedtem
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!