Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Csak ovulációkor lehet teherbe...

Csak ovulációkor lehet teherbe esni?

Figyelt kérdés

Egy kérdésben olvastam, hogy a termékeny napokon nyitva van a méhszáj, feljut a sperma.

Ebből arra gondoltam, ha nem termékeny napokon van valaki akkor nincs nyitva és a sperma fel sem jut?

2018. febr. 6. 16:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

A méhszáj mindig nyitva van... kivéve terhesség alatt, illetve egyes fogamzásgátlók szedése alatt.

Tehát ha a peteérésed 10-én van, de te 5-én szexelsz akkor is lehetsz terhes. A spermák feljutnak és akár 1 hétig is életképesek ott bennt.

2018. febr. 6. 19:26
 12/20 A kérdező kommentje:

Pedig a méhszáj zárva van egyéb időszakban, és a sperma se jut fel oda. Ennyit erről az oldalról meg a hasznos tanácsokról.

[link]

2018. febr. 7. 09:06
 13/20 A kérdező kommentje:
Érdekesség: a méhszájat védő nyálka (cervixnyák) a nem fogamzóképes időszakokban sűrű és "ellenséges" közeg a spermiumok számára, a tüszőrepedés idején azonban folyósabbá, könnyebben átjárhatóvá válik, és kifejezetten segíti a spermák haladását és minél további életben maradását.
2018. febr. 7. 09:18
 14/20 anonim ***** válasza:

Ok. Te tudod. Aztán majd,ha a kérdésed az lesz, hogy

"Miért nem jön meg? Pedig csak ovu előtt voltam a párommal."

Akkor mi majd gratulálunk neked :D

2018. febr. 7. 16:55
 15/20 anonim ***** válasza:
Sok eszed van, gratulálok... ha nem tetszenek a valaszok, akkor nyilván nem is igazak :D remelem nem esel teherbe, nem való neked gyerek
2018. febr. 7. 19:25
 16/20 A kérdező kommentje:
De elolvastad amit linkeltem, vagy utána olvastál? A válaszok rosszak. Ha tetszik ha nem, a nem termékeny napok kivételével egyfajta nyákdugó nem engedi át a spermákat. Nem én találtam ki.
2018. febr. 7. 20:32
 17/20 anonim ***** válasza:

"Orgazmus idején a külső méhszáj a kilövellt spermába ér bele, és perisztaltikus mozgással továbbítja a hímivarsejteket a belső nemi szervek mélye felé. A méhnyak átmeneti szállást is biztosít a hímivarsejtek számára. A mirigykamrákban visszamaradt cervikális váladékban akár öt napig is életképesek maradhatnak a spermiumok, hogy aztán a tüszőrepedéskor kiszabadult petesejt felé folytathassák útjukat. A nyák visszatartja a mozgásképtelen, sérült spermiumokat."

Ez a cikkben található... közvetlen az után amit te írtál le többször. Olvasdd el még egyszer.

2018. febr. 7. 20:53
 18/20 anonim ***** válasza:

Nyákdugó pedig csak terhesség esetén alakul ki.

Szövegértés 1es.

2018. febr. 7. 20:56
 19/20 A kérdező kommentje:

Az elejét lehagytad. Elég lényeges. Mellesleg nem is nyákdugóról van szó!

" egy kis izomgyűrű többnyire zárva tartja, mivel a méhnyak állandó feladata a védelem. A nyákcsapnak köszönhetően megvédi a belső nemi szerveket a fertőzésektől. A spermiumok azonban – a kórokozókkal ellentétben – a termékeny időszakban akadály nélkül átjuthatnak a nyákdugón"

A termékeny időszakban akadály nélkül juthatnak át azon kívül még sehogy. Szövegértes 1-es.

2018. febr. 7. 21:17
 20/20 anonim ***** válasza:

Te is vicces vagy. Odaírod, hogy nem is nyákdugóról van szó. Erre a kimásolt idézeted utolsó szava micsoda? NYÁKDUGÓ. xD

Amúgy azt remélem tudod, hogy termékeny napnak nem csak az ovuláció napja számít, hanem +/- 7 nap. Azaz 15 nap.

2018. febr. 8. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!