Kimaradt egy tabletta a harmadik héten, lehetek terhes?
Figyelt kérdés
3 éve szedek Yasminelle fogamzásgátlót, és dec 8-án, szombaton elfelejtettem bevenni egy szemet a 3. héten, 5 darab tablettám volt még vissza. Csak másnap vettem észre, mikor a következőt kellett volna bevennem, és aznap már együtt voltam a párommal. Elolvastam a betegtájékoztatót, ami azt írta, hogy ilyenkor az a teendő, hogy két tablettát veszek be egyszerre, és a 7 napos szünet helyett folytatom a következő levéllel, így nem lesz menstruációm, csak a következő levél végén. Kiegészítő védekezés pedig nem szükséges. Így is cselekedtem, plusz 11 nappal az elfelejtett tabi után terhességi tesztet is csináltam a biztonság kedvéért, ami negatív lett. Mikor letelt a második levél, januárban megjött a menzeszem, viszont 5 helyett csak 4 napos volt és kevesebb jött, mint szokott. (ilyen máskor is fordult már elő, azonban ritkán) Az általános terhességi tünetet nem produkálom, nincs hányingerem, nem kívánok furcsa ételeket, nem vagyok érzékeny szagokra, viszont mostanában gyakran vérzett az orrom, és fáradékonyabb vagyok. Azt olvastam, ez terhesség is lehet. De még sok minden más is, csak nagyon paranoiás vagyok. Nézegetem a hasamat, és mintha nőtt volna, de úgy vagyok vele, hogy csak bebeszélem ezt is. Gondolkodom, hogy csinálok még egy tesztet, csak eddig attól is féltem, de lehet, hogy ez nyugtatna meg. Eddig a menstruációm a legbiztosabb érvem amellett, hogy nem vagyok terhes, de most egy csomót olvastam a neten arról, hogy ritka esetben simán megjöhet terhesen is, csak olyankor kevesebb van. Hétfőn kellene újra megjönnie, most azt várom, de kicsit félek, mert a terhesség 12. hetéig lehet magzatot elvetetni, és pont az a hét lenne a 12., ha esetleg teherbe estem volna. Nektek milyen tapasztalataitok vannak?2018. febr. 1. 19:25
1/4 anonim válasza:
100 hogy nem vagy terhes ,nyugi.
2/4 anonim válasza:
Ha 3 éve szeded és egy tabletta kimaradt, nem lesz semmi gond. Én volt, hogy egy hónapban hármat is elfelejtettem bevenni, de akkor sem volt semmi baj. Mondjuk én triregolt szedtem
3/4 anonim válasza:
Követted a használati utasítást, így elméletileg nem lehetsz terhes. A szex óta már elég idő eltelt, hogy kimutassa a teszt a terhességet. A saját megnyugtatásod miatt csinálj most is egy tesztet. Ha egy csíkos, akkor nem vagy terhes.
Egyébként csak egy kis plusz infó:
Fogamzásgátló mellett nincs menstruáció. Azt megvonásos vérzésnek nevezzük, semmi köze a menstruációhoz. Hogy hány napos, az lényegtelen. Annyi a fontos, hogy a 7 tablettamentes napon kell jelentkeznie.
4/4 anonim válasza:
Valszeg nem vagy terhes, de mostanra már teljes biztonsággal kimutatná a teszt, vegyél egyet, és majd megnyugszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!