Van valaki, aki szoptatás alatt esett teherbe?
Nemsokara 2 eves lesz, meg szopizik parszor, szeretnenk meg egy gyereket, de meg nem jott meg. Nagyon sok 1 ev folott szoptato anyukat ismerek, koztuk sokan lettek szoptatas alatt varandosak.
10 honaposan a gyerekem napi 1-2x evett par falatot, igeny szerint szoptatom, annal nincs etkezes-kivaltas, mert fuggetlen a szopi ideje es gyakorisaga a hozzataplalastol. 1 eves korig a megfelelo arany a jelenleg hivatalos szakmai ajanlas szerint ugy tudom, hogy minimum 2/3 reszet a napi adagnak az anyatej/tapszer tegye ki, ez lehet akar 100% is, etelerzekeny gyerek eseten meg foleg (az enyem tejfeherje- es tojasfeherje-erzekeny).
Ja bocs, felreertelmeztem a ,,lehet, hogy ez meg sok?”-ot, azt hittem, a hozzataplalasrol kerdezted. Napi 4 szopi van, akinek mar teljesen eleg, hogy visszaalljanak a hormonok, es van, akinek nem, ez teljesen egyeni. Ismerek tobb olyan anyukat, akiknek igeny szerinti nagyon gyakori szopi mellett is megjott mar az elso honapokban, opyanokat, akiknel ejszaka atalvasa vagy bolcsikezdeskor jott neg eloszor (vagy rogton mar sikerult a masodik gyerek), es vannak, akiknek a hormonjaik csak a szoptatas utan rendezodtek.
Vannak modszerek erre, hogy elobb is sikeruljon, a hormontorna (aviva torna) pl. ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!