Van, akinek olyan időpontban fogant meg a babája, amikor nem volt ovuláció, vagyis az elvileg "nem termékeny" napokon?
Kizárólag ovulációhoz közeli napokban történt szexből lehet teherbe esni. Ha nincs érett petesejt, nincs mi megtermékenyüljön.
Az egy másik kérdés, hogy a naptár szerint ekkor és ekkor kellett volna az ovulációnak lenni és a valóságban máskor volt, mint ahogy az illető számított rá.
2-es vagyok.
30-32 napos ciklusaim voltak átlagosan, de amikor terhes lettem, a 25. ciklus napon volt ovulációm (hőmérőztem) és aznapi szexből lettem terhes.
39. ciklusnap lett pozi tesztem, szóval ez egy hosszabb ciklus lett.
A cikk szerint ilyen nincs:
(Tudom,hogy ez csak példának írtad,csak gondoltam leírom).
"Szex, orgazmus hatására is lehetséges a peteérés:
Ez a legelterjedtebb tévhit, de egyszerűen nem igaz. Valószínűleg azért alakult ki ez az elgondolás, mert az ovuláció környékén növekszik a szexuális vágy, tehát nem a szex hatására alakul hirtelen a peteérés, hanem a peteérés és a megnövekedett ösztrogénszint hatására kívánjuk jobban a szexet…
Ennek az elképzelésnek lehet az is az alapja, hogy a szex hatására valóban növekszik az ösztrogénszint a szervezetben, de a tüszőrepedés bekövetkezéséhez több napig tartó ösztrogénszint-növekedés és több hormon összjátéka szükséges. Egy hirtelen hormonlöket nem elég az ovulációhoz. Ha a „rendes” ovuláció után esetleg be is következhetne még egy tüszőrepedés, akkor is maximum csak egy éretlen petesejt tudna kiszabadulni, amely nem képes megtermékenyülni. Tehát ennek a felvetésnek sincs túl sok alapja."
2-es vagyok.
Igen, ez tényleg egy kamu dolog, de itt gyakorin nagyon elterjedt tévhit.
A petefészekben lévő tüsző folyamatosan növekszik ovulációig. Egy bizonyos méretet (kb. 20 mm) el kell érjen, hogy megrepedhessen és kiszabadulhasson az érett petesejt.
Bocsi az off-ért!
A tüsző növekedését repedését nőgyógyász vizsgálja? Hány hónapnsikertelen próbálkozás után foglalkoznak ezzel az orvosok?
8. Kb fel ev, egy ev. De tőlem sose kerdeztek mióta próbálkozom, mert 35feletti vagyok. (kb 4 sikertelen honap utan mentem el)
Kerdezo, en nekem nem a ciklus kozepen fogant a baba hanem a vege fele, de nekem akkor volt a peteeresem. Ha a tankonyvi nagy átlag szerint a 14.naphoz nezem volna a dolgot, gondolhatnam, hogy mennyire különleges módon fogant a fiam, de nem.. Simán "öreg" vagyok, káosz a hormonrendszerem es rövid a lutealis fazisom. Tuszo lehet reped orgazmustol, de csak ha van es nagy.. Szóval...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!