Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Visszeres lábbal teherbeesni?

Visszeres lábbal teherbeesni?

Figyelt kérdés

Sajnos genetikai hajlam miatt már szinte gyerekkorom óta visszeres a lábam. Az első terhességemnél sokat romlott az állapota, de utána stagnált. Most ismét rosszabb kicsit, ám épp babát tervezünk.

Sok a seprűvénám, illetve két erem van, ami kidudorodik (vádlinál).

Akik visszeres lábbal estek teherbe, mennyit romlott az állapototok? Kellett valami speciális gyógyszer/kezelés?

Jövő hónapban megyek érsebészetre konzultálni, félek, hogy nem fogják ajánlani a terhességet ilyen lábakkal.

2017. okt. 28. 19:22
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Èn viszeres làbbal estem teherbe és ráadásnak mèg Leiden mutàciom is van,ezért szurnom kell a Clexant minden àldott nap.Most 29 hetes vagyok ès sajnos nekemis rengeteget romlott az àllapota,konkrétan 4 napja az intim területen is kijőt 1 viszér ami àllitolag visszafog huzodni.Nekem azt mondtàk hogy kenegessem rà valo patikai krèmmel.De következő terhessègem előtt fel fogok keresni egy jo èrsebészt hogy ő mit ajànlana rà terhessèg alatt.
2017. okt. 28. 20:08
 2/9 anonim ***** válasza:

Én is eleve visszeresen, plusz Leidennel estem teherbe. Ráadásul nagy súlyt cipeltem, 17 kg jött fel (rengeteg víz). Trombózisgyanúval voltam sürgősségin (féloldali dagadás).

Ott tanácsolták a legjobbat, amit lehetett, bár magamtól is eszembe juthatott volna.

Gumiharisnya. Sajnos csak az utolsó hetekben viseltem (legközelebb első pillanattól fogom), rengeteget segített a fájdalmon, dagadáson és onnantól nem rosszabbodott a lábam.

2017. okt. 28. 20:22
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem "csak" trombózisom volt, azért olvasgattam e témában, de szerintem a leghasznosabb tanácsok:

- vizsgáltasd ki magad, ha vérvétellel igazolják, hogy van hajlamod, szúrnod kell magad vérhigítóval (nem csak rád veszélyes, vetélést is okozhat egy vérrög)

- mozogj sokat és polcold a lábadat (ne lógasd, ne álldogálj)

- igyál sokat

- már reggeltől hordj kompressziós harisnyát, lehetőleg olyat, amilyet felírnak (kismamáknak való is van)

2017. okt. 28. 20:23
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat. Harisnya márkát tudtok esetleg ajánlani?

Detralexet szedek, illetve ülőmunka mellett is próbálok gyakran sétálgatni, mozgatni a lábaimat (már amennyire lehet). Esténként mindig fel is polcolom őket, mert eléggé tudnak fájni a nap végére.

Leidenes van a családban, így mindenképp elmegyek egy szűrésre én is.

2017. okt. 28. 21:18
 5/9 anonim ***** válasza:
Minèl hamarabb csinàltasd meg a Leidenre a kivizsgàlàst,mert amint terhes leszel,lehet hogy nekedis szurnod kell magad vérhigittoval.
2017. okt. 28. 21:52
 6/9 anonim ***** válasza:

Privátban nem válaszolok, így bárki is kérdezte, itt a válasz:

igen, már hónapok óta szúrtam magam Clexane-nal (terhesség legelejétől), amikor felmerült a trombózisgyanú (ami egyébként vakriasztásnak bizonyult. Kiderült, hogy a gyerek feküdt úgy, elnyomott valamit - a szakkifejezésre nem emlékszem-, amitől féloldalasan dagadtam.)

2017. okt. 28. 21:55
 7/9 anonim ***** válasza:
Bár ez már több éve volt, harisnyából nekem a Veno-San vált be, itt: [link] a boltjukban nagyon segítőkészek is voltak, lemérik az ember lábát, de hallottam azt is, hogy segítenek "távirányításban" telefonon lemérni :), és mivel megőrzik több hónap múlva is, egyszerűen lehet utánrendelni vagy házhoz szállíttatni. Elég sokféle is van, akár méretre is lehet csináltatni, ha nem vagy konfekció, persze az jóval drágább. (Máshol is vettem, hátha jelleggel, mert közelebb lett volna, de kétszer is belefutottam olyanba, ami totál rossz helyen szorított, egyébként meg lecsúszott, ami nagyon kényelmetlen és káros is.) Én trombózis után két évet, majd egy terhességet csináltam végig harisnyában, és hát nagyon sokat számít milyen az a harisnya, ha egész nap hordja az ember.
2017. okt. 30. 18:50
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, utánanézek ennek a harisnyának is mindenképp.
2017. nov. 1. 10:46
 9/9 anonim ***** válasza:
sikerütl lábad miatt,teherbe esned?
2021. nov. 18. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!