A mai terhességi tesztek megbízhatósága milyen?
Figyelt kérdés
Olvastam történeteket, főleg itt, hogy negatív eredményt mutatott a teszt, mégis terhes lett a nő. Ezek inkább régebbi kérdések voltak, pár évvel ezelőtti. A mai tesztek megbízhatóak, nem?2017. okt. 16. 18:47
1/5 anonim válasza:
Nem mindig a teszt nem megbízható. Sokan ideje korán tesztelnek.
Idő kell, hogy a HCG nevű hormon, amit érzékel a vizeletből a teszt, az elkezdjen termelődni. Ha valaki még azelőtt kezd el tesztelni, hogy ezt érzékelje a teszt, akkor persze, hogy negatív lesz a teszt, holott valójában terhes.
Ha valakinek késik a vérzése és akkor csinál tesztet, nem még azelőtti napokban, akkor gyakorlatilag bármelyik teszt kimutatja a terhességet. Ha valaki biztosra akar menni, akkor pár nap múlva ismételjen, de ha akkor se változik az eredmény, akkor az már biztos.
2/5 A kérdező kommentje:
Tehát ha a vérzés késik akár több napot, hetet, és úgy tesztelt, akkor már biztosan kimutatná?
2017. okt. 16. 18:57
3/5 anonim válasza:
Aki rendesen elolvassa, értelmezi a teszt leírását, ergo tudja használni, annak nem mutat rossz eredményt, vagy legalábbis nagyon ritka. Én 6 év próbálkozás során egyszer sem láttam pozitívnak a tesztet, de amint megfogant a kislányunk, mind az ötön egyértelműen ott volt a második csík is (ne ítélj el, 6 év várakozás után nem csoda, h nem hittem a szememnek). :)
4/5 anonim válasza:
Nekem már a nem várt első napján kimutatták a tesztek a terhességet. Vettem drogériában , illetve gyógyszertárban is.
5/5 anonim válasza:
Lehet azért, mert sokan nem tudják,mikor kell teszzelni. Megtévesztő ez a sok 48 orás és stb teszt. Ezek sem fogják aktus után 2 hétnél hamarabb kimutatni a terhességet. Egyébként egy jobb minőségű (egy kb. 1500 ft -os már teljesen jó pl) azért 99%-ra biztos eredményt mutat, ha nem több. De ha kettőt csinálsz egyszrre az teljesen tuti. Persze megfelelő időben kell csinálni, és lehetőleg a reggeli első vizeletből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!